Йерей Георги Стаменов: Трябва да посрещнем Рождество Христово с покаяние и благочестие

Йерей Георги Стаменов
Йерей Георги Стаменов

Наближаването на Светлите Рождественски празници за нас трябва да са духовно просветление, а не трапезно пиршество. Защото всичко, което ни се случва е изпитание за нашата вяра в Бога.
Упование трябва да търсим най-вече в духовното познание. Нашият народ трябва да разбере, че Иисус Христос – това е пророчество, което е изпълнено преди 2 000 години. Описано е в Свещените книги и е самата истина.Трябва да знаем, че нашият Спасител Иисус Христос и до ден днешен ни спасява.
Тази голяма пандемия, която е сега, е едно голямо изпитание. Но това изпитание, както и всички други – се дават от Бога.
Ние трябва да се покаем и да се уповаваме на Бога чрез молитва. Молитвите отправени към Него, особено сега, са много важни. Но трябва да ги отправяме от сърце и със смирение.
Не трябва да забравяме, че единствено нашия Бог направи най-голямата жертва – пожертва себе си, за да изкупи греховете человечески. Днес не се искат такива жертви. Достатъчно е да знаем и спазваме Божиите заповеди. Но дали го правим?
Обръщам се към всички православни братя и сестри. Нека посрещнат Рождество Христово с покаяние и благочестие. Нека Господ им прати добро духовно и телесно здраве.
Нека следват Божиите и вселенски закони, и да отправят с чисто сърце молитвите си към Бога.

Нека Божията благодат застигне всички ни! Амин!

Йерей Георги Стаменов Григоров

Споделете:

Прочетете също

IMG 20240417 115910

Две инициативи, насочени към децата, се проведоха в Районен съд – Плевен

Две инициативи, насочени към децата, се проведоха в Районен съд – Плевен днес, 17 април, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *