И в Общоградското средношколско общежитие порозовяха

За съпротива срещу тормоза в училище приканват ученици от ОСО – Плевен

Сред гражданите на Плевен. Снимка – Общоградско средношколско общежитие.

За поредна година, в  Общоградско средношколско общежитие – гр. Плевен, се отбеляза Денят на розовата фланелка. За това ни информира Галя Христова, възпитател в общежитието. Ученици  проведоха информационна кампания сред гражданите и гостите на града, като изработиха и раздадоха флаери пред Община Плевен. Като част от празника  в двора на ОСО гр.Плевен  се проведе състезание по теглене на въже.

Снимка – ОСО.

Всяка година в последната сряда на февруари в общежитието отбелязват международния Ден за борба с училищния тормоз. Тази инициатива започва през 2007 г., когато две момчета в Канада застават зад гърба на свой приятел и съученик, който бил тормозен, защото дошъл на училище с розово поло. Дейвид Шепърд и Травис Прайс купуват розови тениски и на следващия ден раздават на всички в училище, които дръзват да се включат. А те се оказали много.

Снимка – ОСО.

Отбелязването на Деня на розовата фланелка ни напомня, че тормоз в училище съществува и ни подканя да помислим как да постъпваме в ситуации на тормоз, че има как и можем да се противопоставяме на тормоза ВСЕКИ ДЕН.

Споделете:

Прочетете също

Завърши ремонтът на подлеза в жк „Сторгозия”. Изгражда се прилежащата инфраструктура

Приключи ремонтът на втория пешеходен подлез в Плевен в района на Стара гара. Днес кметът …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *