Начало | Новини | И в Асеновци отбелязаха годишнината от обесването на Васил Левски

И в Асеновци отбелязаха годишнината от обесването на Васил Левски

Членовете на клуб „Млади възрожденци” при НЧ „Съзнание 1894” с.Асеновци посетиха на 19 февруари децата от ЦДГ „Слънце” с.Асеновци. Поводът беше 147 год. от обесването на Апостола на свободата- Васил Левски.

Под мотото „Ти ни трябваш и днес, Апостоле”, с развети знамена, младите възрожденци рецитираха стихове и пяха песни, посветени на Васил Левски, а Петранка Стефанова- ръководител на клуба разказа на децата кой е Васил Левски, за какво се е борил и защо винаги ще го помним и славим. Децата от детската градина също рецитира стихове и пяха песни за Васил Левски.

Децата получиха подаръци от клуб „Млади възрожденци”- календар с лика на Апостола за 2020 година, тефтерчето на Левски и книга с произведения, посветени на безсмъртния Левски.
Младите възрожденци рецитираха незабравими цитати на Левски, а срещата завърши с обръщението на Петранка Стефанова: „Нека се гордеем, че сме българи и да не забравяме, че сме потомци на велики българи като Васил Левски, които са дали живота си за нашата свобода!”

Прочетете също

От Националния щаб ще проверяват кооперативни пазари из страната

Снимка от Интернет Днес представители на Националния оперативен щаб в лицето на проф. Тодор Кантарджиев …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *