Исторически успех в спортните танци завоюва плевенска двойка

Снимка – Клуб по спортни танци „Артефакт“ град Плевен.

За първи път химнът на България прозвуча на Световно първенство по Латиноамерикански танци „World Syllabus Championships 2023“, благодарение на плевенчаните Момчил Петков и Татяна Македонска. Двойката е от клуб по спортни танци „Артефакт“ град Плевен с треньор Люба Валентинова. Двойката спечели исторически златен медал и е Световен шампион при младежи по латино-американски танци, а на старта в категорията са започнали 25 двойки от целия свят.

Звездният шампионат, се е провел на 23,24,25 и 26 март в град Пиеве Ди Ченто, Болоня – Италия, организиран от DANCESPORT HERITAGE, CSIT.

В състезанието са участвали рекордните 2 000 двойки от над 80 държави от цял свят.

Люба Валентинова – треньор по Спортни Танци в Клуб „Артефакт“, каза за „Плевен прес“: „Сезон 2023 е открит! Много бих искала да споделя и опиша изживяването от това състезание и от този успех, но думите не стигат. Малката България има много големи световни шампиони – в различни категории, възрасти, федерации, организации. Малко се знае за тях извън средите на спортните танци, защото за съжаление всички те се състезават под чужд флаг.

Успеха на Момчил и Татяна е исторически и толкова ценен и важен, защото за пръв път в историята на спорните танци на България, на Световно първенство звучи Българският химн и грее Българското знаме !!! И то къде! Италия – меката на спортните танци ! 25 двойки от целия свят премериха сили в тази категория. И категоричните победители са от Плевен, България!

Цялата зала се изправи на крака, в знак на уважение към „Горда стара планина“! Българи, които ние не познаваме, с просълзени очи дойдоха при децата с думите: “ Благодарение на вас чухме химна!“ Това е признание! Това е емоция! За това думите не стигат. Благодаря ви!

Благодаря ви, Момчил Петков и Татяна Македонска! За труда, лишенията, раните и болките! Вие, направихте много компромиси с всичко, но не и с тренировките и подготовката! Благодаря ви, че Ви имам.

Благодаря ви БФКСТ и г-н Георги Найденов! Благодаря ви за доверието, подкрепата, напътствията, помощта, организацията. Благодаря Ви за всичко! Тази сбъдната мечта е изцяло благодарение на Вас!!!

Благодаря ви Петя Добрева, Даниела Кръстева, Марио Василев, Румен Петков – вие сте екипа, който с огромен професионализъм допринесе за подготовката на децата!

Благодаря ви приятели, познати, роднини и колеги за споделената радост! Благодаря ви конкуренти! Всички вие вдигате летвата толкова високо и така сте също част от успеха на Момчил и Татяна!

Благодаря на Община Плевен, г-н Георг Спартански, г-н Милев и целият отдел Спорт, за подкрепата и съвместната работа!

Благодаря Ви г-н Атанас Кършев за доверието и настоящите проекти с ММС. Очакваме в залата на КСТ Артефакт да влязат нови 60 деца – бъдещи шампиони, по проект и с подкрепата на ММС!

Пожелавам на всички да мечтаете! Човек е толкова голям, колкото са големи мечтите му!

Аз – Люба Валентинова, Момчил Петков и Татяна Македонска си позволихме да мечтаем за Световна титла! Мечтите се сбъдват!“, добави Люба Валентинова.

Споделете:

Прочетете също

С мятане на умрели риби и яйца не стават работите

Огюст Роден – „Мислителят“. Поместваме един умен, полезен и актуален коментар на последните събития след …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *