Начало | Новини | Информационен бюлетин на МВР-Плевен за 23-ти септември

Информационен бюлетин на МВР-Плевен за 23-ти септември

Снимка – интернет

ДОСЪДЕБНИ  ПРОИЗВОДСТВА
На 20 септември 2020 година около 11:45 часа в Плевен служители от Първо РУ проверяват 17-годишен. Непълнолетният предава доброволно полиетиленова свивка с диаметър 8 см., съдържаща зелена суха тревиста маса. По негови данни веществото е марихуана, с приблизително тегло 15 грама. Предстои лабораторна обработка на иззетия наркотик. 17-годишният е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. Сезирана е прокуратурата. За престъпление по чл.354 „а“, ал.3, т.1 от НК продължава работа разследващ полицай.
          
Служители на Второ РУ – Плевен задържаха шофьор, притежаващ наркотици. Той е бил засечен на 21 септември на една от улиците в областния град с лек автомобил „Ситроен“. Забелязвайки полицейските служители мъжът изхвърля на земята под колата хартиен свитък с размери 2см./3,5см., съдържащ жълто кристалообразно вещество. Извършен е оглед на местопроизшествието от дежурна група в състав разследващ полицай и експерт при Базова научно-техническа лаборатория при ОДМВР – Плевен. Предстои назначаване на физико – химическа експертиза. Установена е самоличността на шофьора – 36-годишен. Полицейските действия са в рамките са проведена специализирана операция по линия противодействие на наркоразпространението. 36-годишният е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 354 „а“ ал. 3 т. 1 от НК. Уведомен е дежурен прокурор и продължава работа разследващ полицай.

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО
На 21 септември 2020 година огнеборци от РДПБЗН – Плевен са локализирали и потушили пламъци в сухи треви, храсти, горска постеля и отпадъци в землищата градовете Тръстеник, Червен бряг при новия гробищен парк, както и селата Крушовица, Беглеж, Девенци, Телиш. Пожари в сухи треви е имало и в населените места – село  Радомирци на улица „Захари Стоянов” и град Кнежа на улица „Димитър Бутански”. 

На 21 септември екип на РС ПБЗН – Плевен отводни асансьорна шахта в областния град на улица „Христо Бръмбаров“. 

Небрежност при боравене с открит огън е причина за пожар в отпадъци в село Писарово на улица „Никола Вапцаров“.

На 21 септември в  09:37 часа в У ПБЗН – Долна Митрополия е съобщено за пожар в стопанска постройка в град Долна Митрополия на улица “Люлин“. Предполагаемата причина за инцидента е строителна неизправност – греда в комина.  Унищожен е 1 кв.м от покривна конструкция.

На 21 септември  в 12:41 часа в Оперативния център при РДПБЗН – Плевен е съобщено за пожар в лятна кухня в град Долна Митрополия на улица „Райко Даскалов”. По първоначална информация причина за инцидента е късо съединение. Унищожени са домашно имущество /дрехи, малоценни уреди, хранителни продукти, както и бяла, черна и компютърна техника/. Опушени са стени – 60 кв.м. Пострадали хора няма. В пожарогасенето са участвали служители от УПБЗН – Долна Митрополия с един автомобил.

През изминалото денонощие екипи на РДПБЗН – Плевен са локализирали и потушили пожари в запалени сухи треви, нискостеблена растителност, отпадъци и стърнища в землищата на градовете   Плевен – до язовира под Панорамата, Тръстеник и селата Бохот, Муселиево, Малчика, Горна Митрополия. Пожари са погасявани и в населени места – в село Брегаре на улица „Георги Димитров”, в село Еница – до стадиона, в село Обнова на улица „Дунав” и в село Долни Вит на улица „Раковски”. В село Долни Вит е изгоряла една сеялка.

На 22 септември в 12:06 часа в районната служба в Червен бряг е съобщено за пожар в слънчогледова нива в землището на село Девенци. По първоначална информация огънят е тръгнал от сухи треви в близост. За подвозване на вода е използвана цистерна собственост на кмета на селото.  Унищожени са  900 дка посев слънчоглед. Служителите са спасили 1000 дка смесена гора и посеви слънчоглед – 500 дка.

Късо съединение е причина за пожар вчера в автомобил „Ауди”. Произшествието е станало на кръстовището на улица „Търговска” и улица „Струма” в  Червен бряг. Пламъците са унищожили напълно лекия автомобил.

На 22 септември в 15:47 часа в  РСПБЗН – Кнежа е съобщено за пожар в лек автомобил „Фиат” в Кнежа на моста преди автогарата. Предполагаемата  причина за произшествието е  техническа неизправност. Унищожени са двигател и регистрационна табела. Огнеборци от местната пожарна служба са спасили купето и салона на автомобила.

Пресцентър на МВР-Плевен

Прочетете също

От прес службата на Областния управител: собственици на заведения несъгласни с отстоянието от 1.5 м

Среща на собственици на заведения с областния управител Мирослав Петров. Снимка – Плевен прес. С …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *