Последни новини
Начало | Новини | Информационен бюлетин на МВР-Плевен за 16-ти септември

Информационен бюлетин на МВР-Плевен за 16-ти септември

ДРУГИ КРАЖБИ
На 15 септември 2020 година в 09:30 часа в РУ – Пордим е подаден сигнал от жител на село Вълчитрън за извършена кражба. Тъжителят е заявил, че е установил липсата на подвижни вещи и гориво от кравеферма, негова собственост. Незабавно са изпратени полицейски служители. Извършен е оглед. Установено е, че около 01:00 часа на 15 септември са откраднати 150 литра дизелово гориво, моторна резачка “Щил” и музикална колона, от стопанска постройка край селото. Оп проведените оперативни действия е изясено, че извършител на кражбата е 29-годишен от Плевен. Уведомен е прокурор в РП – Плевен за престъпление по чл.194, ал.1 от НК. Образувано е досъдебно производство и продължава работа разследващ полицай и екип на РУ- Пордим.
          

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО
На 15 септември служители от РДПБЗН – Плевен са оказали техническа помощ и съдействие на фирма в Плевен.

През вчерашния ден небрежна работа с огън е станала причина за осем пожара в сухи треви, храсти, горска постеля и отпадъци. Инцидентите са регистрирани в землищата на градовете Плевен и Кнежа в местността „Общински геран“, както и селата Ясен, Петърница, Ласкар, Санадиново,  Ясен, Дисевица. В землището на село Петърница бяха спасени 50 дка иглолистна гора. Пламъци са погасявани и в населените места – село Бреница на улица “Милин камък” и улица “Руен”. Пострадали хора няма. Пожарникарите локализирали и загасили пожарите, преди огънят да се разгърне и да засегне къщи в близост до произшествията.

На 15 септември 2020 година в 11:49 часа е постъпил сигнал за пожар в стопанска постройка в село Мечка. Унищожени са покривна конструкция – 50 кв.м.; каратаван – 50 кв.м.; 30 птици и навес – 50 кв.м. Пламъците са погасени от служители на РСПБЗН – Плевен с два автомобила. Причините за инцидента са в процес на установяване.

Пресцентър на МВР-Плевен

Прочетете също

Информационен бюлетин на МВР-Плевен за 23-ти септември

Снимка – интернет ДОСЪДЕБНИ  ПРОИЗВОДСТВАНа 20 септември 2020 година около 11:45 часа в Плевен служители …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *