Последни новини
Начало | Новини | Информационен бюлетин на МВР за 7-ми август

Информационен бюлетин на МВР за 7-ми август

БЪРЗИ ПОЛИЦЕЙСКИ ПРОИЗВОДСТВА

Незаконен риболов е установен във водите на река Дунав. На 6 август 2020 година в РУ – Никопол е образувано бързо производство за престъпление по чл.270, ал.1 от НК. На 5 август нарушителят е засечен от служители на сектор “Рибарство и контрол – Плевен” към Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури /ИАРА/. Около 23,40 часа те извършили проверка при речен км 599 на река Дунав на рибарска лодка. Установена е самоличността на лодкаря – 26-годишен от крайдунавския град. В хода на проверката е изяснено, че той извършва стопански риболов, без да има издадено удостоверение за тази дейност. След устно разпореждане от страна на двамата служители, нарушителят осуетява проверката и не изпълнява разпореждането им да се отправи към фериботен комплекс Никопол. Направил е опит да нанесе удар на единия проверяващ със саморъчно средство за вадене на едри риби /”канджа”,”борец”/, след което се отправя в неизвестна посока по реката. Контролните органи незабавно уведомили полицията. 26-годишният е установен от служители на РУ-Никопол и задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. Сезирана е Районна прокуратура – Плевен. Продължава работа разследващ полицай.

На 6 август 2020 година около 10.00 часа в село Сухаче при съвместна проверка на служители от ВиК – Плевен ЕООД и служител на РУ – Червен бряг е констатирано неправомерно присъединяване към водопреносната мрежа. При проверка на водомерна шахта с ползвател 48-годишна, е установено, че маркуч “ПВП” е свързан със спирателен кран от 3/4 цола и на мястото на водомера е монтирана подцинкована тръба с размер 1 цол и дължина 15 см. По този начин, ползвателят е създал условия за непълно отчитане на потребената вода. Извършен е оглед на местопроизшествието при условия на чл.212, ал.2 от НПК от полицейски орган. Уведомен е дежурен прокурор от РП – Плевен. Образувано е бързо производство за извършено престъпление по чл.234, ал.1 от НК. Продължава работа разследващ полицай.

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО

Екипи на РДПБЗН – Плевен през вчерашния ден са гасили запалени сухи треви, нискостеблена растителност и храсти в град Кнежа на улица „Софроний Врачански”, в село Телиш на улица „Шипка”, в землищата на град Червен бряг, край Никопол в местността Разсадника, край град Левски – зад стадиона, село Комарево до моста.

В 10:40 часа в РСПБЗН – Кнежа е постъпил сигнал за пожар в стърнище в землището на град Искър в местността Въртопа. Спасени са фураж (окосен и/или небалиран) – 3 дка и царевичен блок – 50 дка. В 15:38 часа служители от РСПБЗН – Кнежа са отреагирали на сигнал за пожар в стърнище и суха трева в местността Общински геран край града. Спасени са царевичен блок – 100 дка и слънчогледов блок – 80 дка.

В 18:35 часа в Оперативния център на РДПБЗН – Плевен е съобщено за пожар в стърнище и фотоволтаици в землището на село Милковица до соларния парк. Пожарът е в следствие от запалено стърнище в съседство с парка. Унищожена е ел. инсталация на соларния парк. Бързата реакция на огнеборци от РСПБЗН – Гулянци е спасила соларен парк – 175 дка. Небрежната работа с огън е причинила инцидентите, а огнеборците са успели да локализират и загасят пламъците, преди да обхванат големи площи.

Прочетете също

По нещо за всяка възраст в Руския културен център

Руски културен център, РБ “Хр. Смирненски” – Плевен. Снимка – Плевен прес. Регионална библиотека „Хр. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *