Начало | Новини | Информационен бюлетин на МВР за 30-ти юли

Информационен бюлетин на МВР за 30-ти юли

ДОСЪДЕБНИ ПРОИЗВОДСТВА

На 29 юли 2020 година около 15,30 часа в РУ – Долни Дъбник е получен сигнал за побой в частен имот в град Тръстеник. Местопроизшествието е посетено от служители на полицейски участък – Тръстеник. Извършен е оглед като са иззети биологични следи за лабораторно изследване и веществени доказателства. Установено е, че 45-годишен е ударил шамар на 30 годишен, който е паднал на циментова площадка и е загубил съзнание. Пострадалият е откаран от екип на ФСМП – Долна Митрополия в ЦСМП – Плевен за преглед. По случая е започнато досъдебно производство за престъпление по чл.129, ал.2, във връзка с ал.1 от НК. Уведомен е прокурор в РП – Плевен. Продължава работата по изясняване обстоятелствата на извършеното престъпление.

Служители на ОДМВР – Плевен са предприели незабавни мероприятия след сигнал за тежко престъпление в село Пелишат. Днес в 3.02 часа е постъпила информация за нахлуване на маскирани лица в частен дом в селото. Нападателите са нанесли побой на обитателите на къщата и са отнели пари и златен предмет. Пристигналите незабавно екипи на полицията извършват огледи. Работата по образуваното досъдебно производство продължава под ръководството на Районна прокуратура – Плевен.

ПОЛИЦЕЙСКИ ОПЕРАЦИИ

На 29 юли 2020 година около 09:30 часа в село Буковлък е проведена специализирана полицейска операция. Цел на мероприятията са установяване на нерегламентирана търговска дейност. В акцията са участвали служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ и Специализирани полицейски сили при ОД на МВР – Плевен съвместно със служители от ОДБХ – Плевен и фискален контрол към НАП. Проведени са два търговски обекта. В хода на проверката в единия обект от служители на ОДБХ – Плевен е съставен протокол с установени нарушения – липса на удостоверение за регистрация на търговския обект по Закона за храните. От служители на фискален контрол към НАП е съставен протокол за извършване на нерегламентирана търговска дейност, без да има регистрация и налично фискално устройство, /нарушение по чл.7 от Наредба № Н 18/2006 г./. Предстои съставяне на акт от ОДБХ и фискален контрол за констатираните нарушения. В другия обект служители на ОДБХ – Плевен също са съставили протокол с установени нарушения – липса на удостоверение за регистрация на търговския обект по Закона за храните. Служители на фискален контрол към НАП са съставили протокол за разминаване на паричните суми в касата и по частичния отчет на КФО /нарушение по чл.33 от Наредба № Н 18/2006 г./. Предстои съставяне на акт от ОДБХ и фискален контрол за констатираните нарушения.

ВЗЛОМНИ КРАЖБИ ОТ МАГАЗИНИ И ПАВИЛИОНИН

На 29 юли 2020 година в 10:00 часа в полицията в Пордим е подаден сигнал от жител на село Бръшляница за извършена кражба. Тъжителят е обяснил, че същия ден е установил липса на читириколесно превозно средство тип “АТВ”, марка “WT”, модел “Mini Quad Marte Delta” от складово помещение зад неговия магазин в селото. Адресът е посетен от полицейски служители. От проведените незабавни оперативни действия е установен извършителят на престъплението – 25-годишен местен жител. Той предава инкриминираната вещ и прави пълни самопризнания. Образувана е преписка, по която работата продължава.

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО

На 29 юли огнеборци са потушили запалени сухи треви в землището на село Ясен и на град Пордим.

На 29 юли 2020 година техническа неизправност причини пожар в лек автомобил „Хюндай Санта Фе“ на главен път Е 83 в района на село Горни Дъбник. Сигнал за инцидента е постъпил в 22:38 часа. Незабавно са изпратени служители от РС ПБЗН – Плевен за потушаване на пламъците. Нанесените материални щети са значителни и са унищожени документи. Пострадали хора няма.

Пресцентър на МВР Плевен

Прочетете също

Петима кандидати ще спорят за лидер на БСП

Петима са успешно регистрираните кандидати за председател на БСП. Техните имена са Валерий Жаблянов, Кирил …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *