Последни новини
Начало | Новини | Информационен бюлетин на МВР за 30-ти юли

Информационен бюлетин на МВР за 30-ти юли

ДОСЪДЕБНИ ПРОИЗВОДСТВА

На 29 юли 2020 година около 15,30 часа в РУ – Долни Дъбник е получен сигнал за побой в частен имот в град Тръстеник. Местопроизшествието е посетено от служители на полицейски участък – Тръстеник. Извършен е оглед като са иззети биологични следи за лабораторно изследване и веществени доказателства. Установено е, че 45-годишен е ударил шамар на 30 годишен, който е паднал на циментова площадка и е загубил съзнание. Пострадалият е откаран от екип на ФСМП – Долна Митрополия в ЦСМП – Плевен за преглед. По случая е започнато досъдебно производство за престъпление по чл.129, ал.2, във връзка с ал.1 от НК. Уведомен е прокурор в РП – Плевен. Продължава работата по изясняване обстоятелствата на извършеното престъпление.

Служители на ОДМВР – Плевен са предприели незабавни мероприятия след сигнал за тежко престъпление в село Пелишат. Днес в 3.02 часа е постъпила информация за нахлуване на маскирани лица в частен дом в селото. Нападателите са нанесли побой на обитателите на къщата и са отнели пари и златен предмет. Пристигналите незабавно екипи на полицията извършват огледи. Работата по образуваното досъдебно производство продължава под ръководството на Районна прокуратура – Плевен.

ПОЛИЦЕЙСКИ ОПЕРАЦИИ

На 29 юли 2020 година около 09:30 часа в село Буковлък е проведена специализирана полицейска операция. Цел на мероприятията са установяване на нерегламентирана търговска дейност. В акцията са участвали служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ и Специализирани полицейски сили при ОД на МВР – Плевен съвместно със служители от ОДБХ – Плевен и фискален контрол към НАП. Проведени са два търговски обекта. В хода на проверката в единия обект от служители на ОДБХ – Плевен е съставен протокол с установени нарушения – липса на удостоверение за регистрация на търговския обект по Закона за храните. От служители на фискален контрол към НАП е съставен протокол за извършване на нерегламентирана търговска дейност, без да има регистрация и налично фискално устройство, /нарушение по чл.7 от Наредба № Н 18/2006 г./. Предстои съставяне на акт от ОДБХ и фискален контрол за констатираните нарушения. В другия обект служители на ОДБХ – Плевен също са съставили протокол с установени нарушения – липса на удостоверение за регистрация на търговския обект по Закона за храните. Служители на фискален контрол към НАП са съставили протокол за разминаване на паричните суми в касата и по частичния отчет на КФО /нарушение по чл.33 от Наредба № Н 18/2006 г./. Предстои съставяне на акт от ОДБХ и фискален контрол за констатираните нарушения.

ВЗЛОМНИ КРАЖБИ ОТ МАГАЗИНИ И ПАВИЛИОНИН

На 29 юли 2020 година в 10:00 часа в полицията в Пордим е подаден сигнал от жител на село Бръшляница за извършена кражба. Тъжителят е обяснил, че същия ден е установил липса на читириколесно превозно средство тип “АТВ”, марка “WT”, модел “Mini Quad Marte Delta” от складово помещение зад неговия магазин в селото. Адресът е посетен от полицейски служители. От проведените незабавни оперативни действия е установен извършителят на престъплението – 25-годишен местен жител. Той предава инкриминираната вещ и прави пълни самопризнания. Образувана е преписка, по която работата продължава.

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО

На 29 юли огнеборци са потушили запалени сухи треви в землището на село Ясен и на град Пордим.

На 29 юли 2020 година техническа неизправност причини пожар в лек автомобил „Хюндай Санта Фе“ на главен път Е 83 в района на село Горни Дъбник. Сигнал за инцидента е постъпил в 22:38 часа. Незабавно са изпратени служители от РС ПБЗН – Плевен за потушаване на пламъците. Нанесените материални щети са значителни и са унищожени документи. Пострадали хора няма.

Пресцентър на МВР Плевен

Прочетете също

По нещо за всяка възраст в Руския културен център

Руски културен център, РБ “Хр. Смирненски” – Плевен. Снимка – Плевен прес. Регионална библиотека „Хр. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *