Информационен бюлетин на МВР за 3-ти септември

Информационен бюлетин на МВР за 3-ти септември

ПТП
На 2 септември 2020 година около 17.25 часа на булевард „Христо Ботев“ товарен автомобил „Фиат Добло“, управляван от 61-годишен, е блъснал неправилно пресичащите платното за движение пешеходци. Пострадалите са 51-годишна и 8 годишен. Те са транспортирани в спешно отделение към УМБАЛ – Плевен, където са прегледани и установено, че жената е с фрактура на четири ребра вдясно, без опасност за живота, а момчето е с контузия на бял дроб, също без опасност за живота. Водачът на автомобила е изпробван за употреба на алкохол с техническо средство и уредът е отчел отрицателен резултат. Уведомен е дежурен прокурор от РП – Плевен. Образувано е досъдебно производство.

БЪРЗИ ПОЛИЦЕЙСКИ ПРОИЗВОДСТВА
На 2 септември 2020 година около 21.20 часа в град Кнежа е проверен с техническо средство водачът на“Мицубиши Каризма“ – 62-годишен от село Борован, област Враца. Уредът е отчел над 1.2 промила алкохолна концентрация. Издаден е талон за медицинско изследване. Нарушителят е направил отказ за взимане на кръвна проба във ФСМП-Кнежа. 62-годишният е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. Уведомен е дежурен прокурор от РП – Плевен. Автомобилът е предаден с протокол за доброволно предаване и се съхранява в РУ-Кнежа. Образувано е бързо производство за престъпление по чл.343 „б“, ал.1 от НК. Работата продължава разследващ полицай.

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО
На 2 септември 2020 година служители от РС ПБЗН – Плевен са оказали техническа помощ на водача на самокатастрофирал автомобил „Опел“ в областния град на улица „Димитър Константинов“ и разчистване в двор на фирма в Плевен.

На 2 септември 2020 година екипи на РДПБЗН – Плевен са потушили пожари в сухи треви и отпадъци в Плевен в местността „Балабаир“ и на улица „Изток“, в градовете Славяново и Белене до помпени станции, землищата на селата Търнене, Върбица, Ясен, Искър, Победа и Комарево. Причини за инцидентите са небрежност при боравене с открит огън.

Пресцентър на МВР-Плевен

Прочетете също

386 нуждаещи се в община Плевен ще получат подкрепа чрез нова социална услуга

386 нуждаещи се в община Плевен ще получат подкрепа чрез нова социална услуга

Заседание на ОбС Плевен, 28 януари 2021г. Снимка – пресцентър Нова социална услуга – „Асистентска …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *