Последни новини
Начало | Новини | Информационен бюлетин на МВР за 3-ти август

Информационен бюлетин на МВР за 3-ти август

ПОЛИЦЕЙСКИ ОПЕРАЦИИ

На 1 август 2020 година в град Левски е проведена специализирана полицейска операция по линия “Акцизни стоки”. Около 09.30 часа в района на зеленчуков пазар е проверена 30-годишна от село Буковлък. Жената предава с протокол за доброволно предаване 10 килограмов чувал, съдържащ 20 броя полиетиленови плика с насипен тютюн. По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 234, ал. 1 от НК. Предстоят експертизи на иззетото количество. Уведомен е прокурор при РП – Плевен. По случая продължава работа разследващ полицай.

ДРУГИ

На 31 юли 2020 година в 14.48 часа от тел. 112 е получен сигнал, че в село Садовец в частен дом са намерени две гранати. Адресът е посетен от полицейски служители, които установяват гранати с формата на лимон, с гладка повърхност, корозирали, без надпис по тях, с дължина около 8-10 см. По първоначални данни те са от Първата световна война. При огледа се забелязва, че само едната е с взривател. Уведомени са компетентните органи.

ПЪТНО ТРАНСПОРТНИ ПРОИЗШЕСТВИЯ

На 1 август 2020 година около 10.35 часа в град Червен бряг на улица “Християнска” водачът на “Опел Вектра ” – 17-годишен местен жител, блъска внезапно излязло на пътното платно тригодишно момченце. Детето е получило черепно мозъчна травма. Транспортирано е и е настанено в реанимация към УМБАЛ – Плевен, с опасност за живота. Водачът е изпробван за алкохол с техническо средство Дрегер “7510” и уредът е отчел отрицателен резултат. Издаден му е талон за медицинско изследване и взета кръвна проба. Проверка е изяснила, че той е неправоспособен. Местопроизшествието е посетено от дежурна разследваща група. Уведомен е дежурен прокурор при РП – Плевен. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл. 343, ал. 1, буква “б” от НК. Продължава работа разследващ полицай.

На 1 август 2020 година около 12.35 часа на изхода от град Червен бряг в посока село Чомаковци е настъпило ПТП. Произшествието е посетено от автопатрул на сектор „Пътна полиция“. Установено е, че лек автомобил “Тойта Рав 4″, собственост и управляван от 58-годишен, се е преобърнал в канавката в ляво по посока на движението си. В следствие на настъпилото ПТП на водача са причинени фрактури на ребра. Той е транспортиран и настанен в УМБАЛ – Плевен без опасност за живота. Изпробван е за алкохол с техническо средство „Дрегер 7510” и уредът е отчел отрицателен резултат. Издаден е талон за медицинско изследване и е взета кръвна проба. Пострадала е и неговата спътничка – също 58-годишна от Червен бряг. Тя е пътувала на предна дясна седалка. С фрактури на ребра и фрактура на ляво рамо жената е транспортирана в УМБАЛ – Плевен без опасност за живота. Уведомен е дежурен прокурор при РП – Плевен. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл. 343, ал. 1, буква “б” от НК. Продължава работа разследващ полицай.

ПОЛИЦЕЙСКИ ДОЗНАНИЯ

На 31 юли 2020 година около 08,00 часа в град Гулянци при проверка на частен абонат е установено неправомерно присъединяване към водоснабдителната система. Имотът е обитаван от 53-годишен. Местопроизшествието е посетено от екип на РУ – Гулянци. Извършен е оглед, при който е намерен маркуч, с дължина около 20 см., чрез който е осъществено неправомерно присъединяване към водоснабдителната система. За създадени условия за непълно отчитане на потребената вода е сезирана прокуратурата. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл. 234 „в“, ал. 1 от НК. Работа продължава разследващ полицай.

БЪРЗИ ПОЛИЦЕЙСКИ ПРОИЗВОДСТВА

На 2 август 2020 година в 01.04 часа в РУ – Левски е получен сигнал за нанесени материални щети в игрална зала в село Обнова. Пристигналите на място полицейски служители са установили, че 38-годишен е счупил стъкла и е повредил монитори на четири игрални автомата. Стойността на щетите е в процес на установяване. Извършен е оглед на местопроизшествието. Уведомен е прокурор при РП – Плевен. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл. 216 , ал. 1 от НК. По случая продължава работа разследващ полицай.

На 1 август 2020 година около 23.50 часа в град Койнаре екип на сектор”Пътна полиция” и специализирани полицейски сили при ОДМВР – Плевен проверяват водачът на мотоциклет “Пежо“ – 35-годишен от Червен бряг. Установило се е, че той е неправоспособен, а проба с техническо средство “Дрегер алкотест 7510”, е показала над 1.2 промила алкохол в издишания въздух. 35-годишният е отказал да даде кръвна проба във ФСМП-Червен бряг. Задържан е за срок до 24 часа по Закона за МВР. Уведомен е дежурен прокурор от РП – Плевен. Образувано е бързо производство за престъпление по чл. 343 „б“, ал.1 от НК. Работа продължава разследващ полицай. На 31 юли 2020 година около 17.40 часа в град Плевен на улица „Дойран“ е спрян за проверка лек автомобил “Хюдай Соника”, управляван от 65-годишен. Водачът е тестван за алкохол с техническо средство “Дрегер алкотест 7510”, като уредът отчел над 1.2 промила в издишания въздух. Нарушителят е дал кръв за химическо изследване. Уведомен е дежурен прокурор от РП – Плевен за престъпление по чл. 343 „б“, ал. 1 от НК. Продължава работа разследващ полицай Образувано е бързо производство.

ПРОИЗВОДСТВО НА НАРКОТИЦИ

За времето от 03.30 часа до 15.45 часа на 31 юли в град Левски е проведена специализирана операция по линия “Производство и разпространение на високорискови наркотични вещества”. Целта на акцията е задържане на лица, извършители на престъпление по чл. 354 „а“, ал. 1 от НК. Участвали са служители от РУ – Левски, екипи на “Специализирани полицейски сили” при ОДМВР – Плевен, разследващи полицаи и експерти. Полицейските действия са под ръководството и контрола на Окръжна прокуратура – Плевен. За изпълнението на “претърсване и изземване” за конкретни адреси е издадено предварително съдебно разрешение с определение на съдия от Окръжен съд – Плевен. В хода на акцията в 08.15 часа полицейски екип извършва проникване в жилище, където е задържан собственика – 34-годишен. В дома са открити и иззети 3 мобилни апарата, множество Сим карти и пластики, прозрачен полиетиленов плик с размери 4/5см., съдържащ суха зелена тревиста маса, реагираща на “марихуана”, две кутийки от кибрит, съдържащи съответно къс бяло кристално вещество с размери 1.5/4 см. с тегло 17 грама, а във втората – раздробено бяло кристално вещество. Намерени са две стъклени шишета по 200 мл., съдържащи метадон, 7 туби с различни прекурсори /ацетон, солна киселина и натриева основа/, използвани за производство на метамфетамин. Към метален парапет на югоизточната балконска тераса на жилището е намерено завързано в единия край въже с дължина 6 метра, а на противоположния край – прикачена с допълнителна тежест пластмасова, синя на цвят кутийка с размери 5/9 см., както и плик, съдържащ 74 празни кутийки от кибрит. В аптека, в гаражно помещение на същия адрес, е задържана собственичката – 55-годишна. На междустълбищна площадка на същия адрес е установен и задържан 35-годишен от село Деляновци, общ. Свищов. При проверка в село Деляновци в дворно място са открити следи от полагане на грижи за отглеждане на растения от рода на конопа.В игрална зала в град Левски втори полицейски екип задържа 31-годишен от същия град. В дома му са открити и иззети три хартиени свитъка с размери 2х1см., съдържащи бяло кристално вещество. При личен обиск в него са намерени два мобилни апарати с активни Сим карти. Лицата са задържани за срок до 24 часа по ЗМВР. Предстоят експертизи на иззетите веществени доказателства по досъдебното производство. На 34-годишния и на 31-годишния са повдигнати обвинения за престъпление по чл. 354 „а“, ал. 1 от НК и с постановление на наблюдаващия прокурор при ОП – Плевен са им взети мерки за неотклонение “задържане под стража” за срок до 72 часа. На 1 август те са приведени в ОЗ “Арести” при Затвора – Плевен.

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО

На 31 юли екип на РСПБЗН – Никопол е потушил пожари в отпадъци и сухи треви в село Въбел.

На 31 юли служители от РДПБЗН – Плевен са извършили технически помощи – съдействие на заседнала възрастна жена в асансьор в областния град на улица “Генерал Гурко” и отстраняване на паднало дърво върху лек автомобил „Ауди-А4“ в Плевен на улица “Димитър Константинов“.

На 1 август 2020 година в 09:04 часа в Оперативния център при РДПБЗН – Плевен е съобщено за пожар в лек автомобил „Исузу Денвър”. Инцидентът е станал в село Брегаре до стопанския двор. Предполагаемата причина за произшествието е късо съединение – неизправност в ел. инсталацията на автомобила. Пожарът е бил загасен от собствениците и техни работници в стопанския двор. Пламъците са унищожили предна регистрационна табела, двигателният отсек на автомобила и цялото купе, предни гуми и комплект документи.

На 1 август екип на У ПБЗН – Долна Митрополия е потушил пламъци в отпадъци в град Долна Митрополия на улица „3-ти март” в Стопански двор.

На 2 август екипи на РДПБЗН – Плевен са погасили пожари в запалени сухи треви и нискостеблена растителност в землищата на град Плевен в местността Орлето, град Гулянци, град Искър, в град Летница на улица “Странджа”, село Божурица. Около 22 часа бързата намеса на служители от РСПБЗН – Кнежа е спасила един декар иглолистна гора в землището на град Искър. Огънят е тръгнал от небрежност при изгаряне на отпадъци и сухи треви в близост. Около 22 часа в землището на Трънчовица бяха мобилизирани 20 доброволци от местната гасаческа група за локализиране и потушаване на пожар край селото. Спасени са смесена гора – 60 дка и гора широколистна – 10 дка.

На 2 август служители от РСПБЗН – Гулянци са уловили змия от стая в обитаема постройка в село Комарево.

На 2 август в град Кнежа късо съединение запали пожар в стопанска постройка – помещение за животни. В 13:15 часа съдействие е потърсено от РСПБЗН – Кнежа за потушаване на пламъците. Огънят е унищожил покривна конструкция – 55 кв.м. Бързата реакция на служителите е спасила сгради, птици и зайци – 30 бр. Пострадали няма.

На 3 август 2020 година в 02:05 часа в Оперативния център при РДПБЗН – Плевен е съобщено за пожар в къща в село Буковлък. Причините за инцидента са в процес на установяване. Пламъците са унищожили строителни греди – 3 куб.м. и изолация – 15 кв.м. Пострадали хора няма.

Пресцентър на МВР Плевен

Прочетете също

На 4-ти декември православни и католици почитат Света Варвара – покровителка на децата от болести

Св. Варвара, икона. Снимка – интернет. Света Варвара е християнска великомъченица, родена в края на 3 век и починала през 305 или 306 г. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *