Информационен бюлетин на МВР за 28-ми октомври

ПРЕСТЪПЛЕНИЯ ПРОТИВ ДАНЪЧНАТА СИСТЕМА

Вчера около 13:40 часа служители от сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ и Специализирани полицейски сили при ОДМВР – Плевен са извършили претърсване в имот в село Буковлък. Домът е обитаван от 46-годишна. Намерени и иззети са 7 броя черни полиетиленови чувала, всеки съдържащ нарязана, жълто-кафява листна маса, наподобяваща по вид, мирис и цвят на тютюн. Общото тегло на нередовната стока е около 70 кг. По случая е уведомен дежурен прокурор при РП – Плевен и е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл.234, ал.1 от НК. Предстоят експертизи на иззетото количество. Работата продължава разследващ полицай.

На 27 октомври на територията на Област Плевен са извършени полицейски операции по линия „Търговска дейност и разпространение на акцизни стоки без бандерол“. В частен дом в село Долни Луковит, обитаван от 73-годишна, са намерени 6 кутии с цигари с марка „Президент“ и 5 кутии с цигари от марка „Карелия“ с по 20 къса всяка – общо 11 кутии с цигари. Акцизните стоки са предадени доброволно. По случая е образувана преписка в РУ Долни Дъбник.

В 9 часа на улица „Княз Александънр Батенберг“ в областния град при проверка е намерен плик, съдържащ жълто-кафява суха тревиста маса, наподобяваща по цвят и мирис на тютюн с общо тегло 3.500 кг. Съставен е констативен протокол. За случаите е сезирана прокуратурата.

ПОЛИЦЕЙСКИ ДОЗНАНИЯ

На 27 октомври 2020 година в 09:40 часа в РУ – Пордим е подаден сигнал за разбита входна врата на частен имот в село Бръшляница. Местопрестъплението незабавно е посетено от полицейски служители. По информация на тъжителя е извършена кражба на печка на твърдо гориво, марка „Терма 5“. От извършените оперативни действия са установени извършителите на престъплението – 18-годишен и 15-годишен, месни жители. Образувано е досъдебно производство и е уведомен прокурор при РП – Плевен.

БЪРЗИ ПОЛИЦЕЙСКИ ПРОИЗВОДСТВА

На 27 октомври 2020 година около 12 часа служители на РУ – Долни Дъбник извършват проверка на адрес в село Крушовица. Установяват, че 45-годишен е нарушил ограничителни мерки, наложени с карантина, свързани с неразпространението на вируса „Covid-19“ като е напуснал дома си. По случая е уведомен дежурен прокурор при РП – Плевен за престъпление по чл.355, ал.2 връзка с ал.1 от НК. Продължава работа разследващ полицай.

Нерегистрирано МПС е засечено на 27 октомври в град Никопол. Около 15.00 часа на улица „Димитър Благоев“ полицейски служители спират за проверка самоделно сглобен трактор, управляван от 64-годишен местен жител. Установено е, че тракторът не е регистриран по надлежния ред. Уведомен е дежурен прокурор при РП – Плевен. Образувано е бързо производство за извършено престъпление по чл.345, ал.2 от НК. Продължава работа разследващ полицай.

На 27 октомври в Плевен е проведена специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления по линия „Наркотици“ на територията, обслужвана от Второ РУ – Плевен. Около 10.00 часа на булевард „Данаил Попов“ е установен 34-годишен. Той предава доброволно хартиен свитък с размери 1х3 см., съдържащ бяло кристалообразно вещество с тегло около 0.5 гр. и хартиен свитък с размери 1х3 см., съдържащ жълто кристалообразно вещество с тегло около 1 гр. По данни на плевенчанина веществата са метамфетамин /пико/ и амфетамин. Предстоят експертизи. Притежателят на дрогата е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. Уведомен е дежурен прокурор при Районна прокуратура – Плевен. По случая е образувано бързо производство за извършено престъпление по чл.354 „а“, ал.1 от НК. Продължава работа разследващ полицай.

Водач без шофьорска книжка е засечен в плевенския квартал „Сторгозия“. Вчера в 13:25 часа е проверен товарен автомобил „Фиат Фиорино“. Установило се е, че водачът – 75-годишен, управлява без свидетелство. Нарушението е в едногодишен срок от наказването му по административен ред за същото деяние. Уведомен е дежурен прокурор при РП – Плевен. По образуваното бързо производство по чл.343 „в“, ал.2 от НК, продължава работа разследващ полицай.

Пресцентър на МВР Плевен

Прочетете също

Община Плевен призовава: Да карантинираме колите поне за ден през Европейската седмица на мобилността

Атрактивни награди за атрактивни снимки ще раздаде Община Плевен

Община Плевен призовава: Да карантинираме колите поне за ден през Европейската седмица на мобилността Община …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *