Начало | Новини | Информационен бюлетин на МВР за 24-ти август

Информационен бюлетин на МВР за 24-ти август

ДРУГИ КРИМИНАЛНИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ
На 23 август 2020 година в 17.25 часа в РУ-Червен бряг е получен сигнал от ФСМП – Червен бряг за пациент с входна огнестрелна рана зад ухото. Незабавно са изпратени полицейски служители. Установена е самоличността на пострадалия – 46-годишен, жител на село Реселец. Той е транспортиран в УМБАЛ “Д-р Георги Странски” – Плевен – контактен и без опасност за живота. Извършена му е операция по изваждане на проектила. Той е предаден с протокол и предстои назначаване на експертиза за установяване на вида на оръжието, възпроизвело изстрела. Организирани са оперативни действия и е изяснено, че към 17.10 часа в двора на имота си 46-годишният е прострелян. Извършени са проверки и съсед на пострадалия е предал законно притежаван пистолет. Предстоят експертизи. Работата продължава за изясняване на обстоятелствата около престъплението и установяване на извършителя. Сезирана е прокуратурата. По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.129, ал.2 във връзка с ал.1 от НК. Работата продължава разследващ полицай.

БЪРЗИ ПОЛИЦЕЙСКИ ПРОИЗВОДСТВА
На 21 август 2020 година около 13.30 часа при обход в ж.к.”Сторгозия” е проверен 20-годишен от село Опанец. Той предала с протокол за доброволно предаване червено полиетиленово топче, съдържащо жълто прахообразно вещество с тегло около 7 /седем/ грама. По негови данни веществото е  наркотично вещество – амфетамин. Предстои назначаване на физико – химическа експертиза. Лицето е задържано за срок до 24 часа по Закона за МВР. По случая е образувано бързо производство за извършено престъпление по чл. 354 „а“, ал.3, т.1 от НК. Уведомен е дежурен прокурор. Продължава работа разследващ полицай.
          
На 22 август 2020 година около 18.35 часа в град Койнаре е установено, че 70-годишен местен жител, управлява мотопед “Симсон” без регистрациона табела – нерегистриран по надлежния ред. Уведомена е РП – Плевен. Образувано е бързо производство за престъпление по чл. 345, ал. 2 от НК. Работа продължава разследващ полицай.
          
На 22 август 2020 година около 18:50 часа на улица “Гренадирска” при проверка 18-годишен изплюва на земята две полиетиленови топчета с диаметър около 2,5 см,  съдържащи суха зелена тревиста маса, наподобяваща “марихуана”. Извършен е оглед. Предстои назначаване на физико – химическа експертиза на веществата. 18-годишният е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. Уведомен е прокурор в РП – Плевен за престъпление по чл. 354 а, ал. 3, т. 1 от НК. Продължава работа разследващ полицай.

На 23 август 2020 година в 22:28 часа в ж.к „Сторгозия“ е проверен 31-годишен. Установило се е, че той управлява лек автомобил „Опел Астра“ с концентрация на алкохол над 1.2 промила. Издаден му е талон за медицинско изследване. Задържан е за срок до 24 часа на основание чл.72, ал.1, т.1 от ЗМВР, във връзка с чл.343 „б“, ал.1 от НК. Уведомен е прокурор. Работата продължава разследващ полицай.

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО
На 21 август 2020 година в 06:23 часа служители от РДПБЗН – Плевен са оказали техническа помощ на самокатастрофирал лек автомобил „Ситроен” на път Е-83 между село Ясен и град Долни Дъбник.
 
За периода от 21 август до 23 август екипи на РДПБЗН – Плевен са потушили запалени сухи треви и отпадъци в Плевен на улица „Вит”, в западна индустриална зона и в ж.к.„Дружба”, Червен бряг в гробищен парк, в град Летница, село Ленково, село Ракита, село Радомирци, два пожара в село Търнене, град Долни Дъбник /на път Плевен – София/, село Дисевица, два пожара в село Девенци, село Жернов, село Ленково, град Тръстеник и село Славовица.

На 23 август 2020 година в 15:56 часа в Оперативния център на РДПБЗН – Плевен е съобщено за пожар в царевичен блок в землището на село Вълчитрън. Предполагаемата причина за инцидента е небрежност при боравене с открит огън – запалени в съседство сухи треви. Унищожени са 100 дка посеви царевица и 700 дка пасища.  Спасени са посеви царевица – 500 дка. Пламъците са погасени от два екипа на РСПБЗН – Плевен.

На 21 август в 16:15 часа от РСПБЗН – Плевен е потърсено съдействие за потушаване на пожар в абонатно помещение – мазе, в обитаема сграда в областния град на улица „Тотлебен”. Предполагаемата причина за инцидента е небрежност при боравене с открит огън. Унищожена е дървена дограма.

Пресцентър на МВР-Плевен

Прочетете също

Общия градоустройствен план ще обсъжда Общинският съвет на Плевен

Общият устройствен план /ОУП/ на град Плевен и землището му ще бъде представен този месец …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *