Последни новини
Начало | Новини | Информационен бюлетин на МВР за 20-ти ноември

Информационен бюлетин на МВР за 20-ти ноември

ПРИТЕЖАВАНЕ НА НАРКОТИЦИ

На 19 ноември 2020 година при проверка в Затвора – Белене са намерени наркотици. Около 17:45 часа в радиоприемник, ползван от 28-годишен лишен от свобода, е открито черно полиетиленово пликче с размери 3/3 см., съдържащо суха зелена тревиста маса. По данни на затворника веществото е марихуана. Предстои назначаване на физико – химична експертиза. По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 354 „а“, ал. 3, т.1 от НК. Сезирана е Районна прокуратура – Плевен. По случая работата продължава.

БЪРЗИ ПОЛИЦЕЙСКИ ПРОИЗВОДСТВА

На 19 ноември 2020 година около 19:15 часа в плевенския комплекс “Дружба” е спрян за проверка 23-годишен. При извършения личен обиск в ляв джоб на горнище е намерен гриндер, съдържащ топче със зелена тревиста маса с размери 1.5х2.0 см. По данни на плевенчанина веществото е марихуана. Предстои назначаване на физико – химична експертиза. Притежателят на наркотика е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. Уведомен е дежурен прокурор в РП – Плевен. За извършено престъпление по чл.354 „а“, ал. 3, т. 1 от Наказателния кодекс е образувано бързо производство. Работата по случая продължава.

КРАЖБА НА МПС

По горещи следи служители от РУ Гулянци установиха противозаконно отнет автомобил и задържаха извършителите. Разследването е стартирало на 19 ноември 2020 година в 06:45 часа след получен сигнал от жител на село Брест, че не е открил личния си автомобил „Опел“. По информация на тъжителя престъплението е извършено за времето от 21.00 часа на 18 ноември до 06,45 часа на 19 ноември. Колата е била паркирана на улицата пред дома му и била оставена отключена с поставен контактен ключ на арматурното табло. Местопрестъплението е посетено от полицейски екип. След проведени оперативни действия „Опел“-ът е намерен изоставен край кравеферма в стопански двор на село Брест, без липси и щети. Установени са извършителите на деянието – 17-годишен и 14-годишен, и двамата от селото. От младежите са снети сведения, в които те правят пълни самопризнания и описват механизма на извършеното деяние. Задържани са за срок до 24 часа по Закона за МВР. Уведомен е дежурен разследващ полицай и дежурен прокурор при РП – Плевен. Автомобилът е иззет и оставен на отговорно пазене в дома на собственика. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл.346, ал.1 от НК. Работата продължава под ръководството на Районна прокуратура – Плевен.

Прочетете също

Болни и възрастни хора в община Плевен се обгрижват от 12 човека по време на пандемията

Миглена Цанова, организатор дейности по проект “Патронажна грижа”. Снимка – личен архив. От началото на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *