Последни новини
Начало | Новини | Информационен бюлетин на МВР за 17-ти август

Информационен бюлетин на МВР за 17-ти август

ПЪТНО ТРАНСПОРТНИ ПРОИЗШЕСТВИЯ
В следобедните часове на 16 август 2020 година “Сеат Леон”, собственост и управляван от 19-годишен от село Въбел, движейки се в посока град Никопол е напуснал пътното платно. Лекият автомобил се е блъснал в крайпътно дърво. При инцидента е пострадал пътник, возещ се на предна дясна седалка – 25-годишен от крайдунавския град. Лицето е транспортирано в ЦСМП – Плевен, където след медицински преглед е установено сътресение на мозъка с временна загуба на памет. За изваждане на тялото на ранения от огънатите ламарини съдействие е оказано от служители на РСПБЗН – Никопол. Пострадалият е настанен за лечение в клиника по Неврохирургия към УМБАЛ “Д-р Георги Странски” гр. Плевен, без опасност за живота. Водачът на автомобила е изпробван за употреба на алкохол с техническо средство, като пробата е отрицателна. Местопроизшествието е посетено от разследващ полицай, автоексперт и автоконтрольор. Сезирана е прокуратурата. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл. 343, ал.1 , буква “б” от НК, по което продължава работа разследващ полицай.

На 14 август 2020 година около 20:20 часа в село Горни Дъбник водачът на лек автомобил “Опел Зафира” – 18-годишен, навлиза в насрещното платно и блъска правилно движещ се мотоциклет “БМВ”. При инцидента е пострадал мотоциклетистът – 36-годишен. С двойна фрактура на дясна подбедрица е транспортиран в ЦСМП – Плевен и настанен в клиника по ортопедия към УМБАЛ – “Д-р Георги Странски”, без опасност за живота. Водачите са изпробвани за употреба на алкохол с техническо средство, като пробите им са отрицателни. Извършен е оглед на местопроизшествието от дежурна разследваща група. Уведомен е прокурор в РП – Плевен. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл.343, ал.1, б.”б”, във връзка с чл.342, ал.1 от НК. Продължава работа разследващ полицай.
          
БЪРЗИ ПОЛИЦЕЙСКИ ПРОИЗВОДСТВА
На 14 август 2020 година във Второ РУ- Плевен е започнато бързо производство за престъпление по чл.343 б, ал.1 от НК. На същата дата в 12:13 часа в град Плевен на улица “Серес” при проверка с техническо средство е установено, че 48-годишен управлява лек автомобил “Ауди 80” с концентрация на алкохол в кръвта си над 1,2 на хиляда. На водачa е издаден талон за медицинско изследване. Задържан е за срок до 24 часа. Уведомен е прокурор в РП – Плевен. По случая продължава работа разследващ полицай.
          
На 13 август 2020 година около 22:30 часа в град Плевен на улица “Цанко Церковски” е спрян лек автомобил “Фолксваген Голф”. Проверка с техническо средство е установила, че 37-годишен е зад волана с концентрация на алкохол в кръвта си над 1,2 на хиляда. На шофьора е издаден талон за медицинско изследване. Той е задържан за срок до 24 часа по ЗМВР. По случая е образувано бързо производство за престъпление по чл.343 „б“, ал.1 от НК. Уведомен е прокурор в РП – Плевен. Продължава работа разследващ полицай.
          
ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО
През почивните дни небрежност при боравене с открит огън е причина за пожари в сухи треви в землищата на град Славяново, село Бреница, село Въбел и село Лазарово. Пламъците са потушени от служители на РДПБЗН – Плевен. Не са нанесени значителни материални щети.


Пресцентър на МВР-Плевен

Прочетете също

По нещо за всяка възраст в Руския културен център

Руски културен център, РБ “Хр. Смирненски” – Плевен. Снимка – Плевен прес. Регионална библиотека „Хр. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *