Последни новини
Начало | Новини | Информационен бюлетин на МВР за 12-ти август

Информационен бюлетин на МВР за 12-ти август

ДРУГИ ГРАБЕЖИ
В Плевен е задържан извършител на грабеж. На 11 август в 00:20 часа служители на Второ РУ – Плевен се отзовали на сигнал за тежко престъпление, извършено в областния град в района на градската градина. На място е установена самоличността на потърпевшите – 18-годишен и 20-годишен, плевенчани. Изяснило се е, че около 00:15 часа разхождайки се те били пресрещнати и заплашени от непознат, който им отнел 15 лева. От проведените незабавни оперативни действия е установен извършителят на деянието – 19-годишен от село Буковлък. Той е направил пълни самопризнания за механизма и начина на извършване на грабежа. Задържан е за срок до 24 часа по Закона за МВР. За престъпление по чл.198, ал.1 от НК е уведомен прокурор в РП – Плевен. По случая продължава работа разследващ полицай.
          
БЪРЗИ ПОЛИЦЕЙСКИ ПРОИЗВОДСТВА
На 9 август 2020 година около 19:30 часа в град Червен бряг при проверка е установено, че 24-годишен е зад волана на “Форд Ескорт” без СУМПС. Нарушението е в едногодишния срок от наказанието за същото деяние с влязло в сила на 24 януари 2020 година наказателно постановление. Уведомен е районен прокурор при РП – Плевен. По случая е образувано бързо производство за престъпление по чл. 343 „в“, ал. 2 от НК. Работата продължава разследващ полицай.

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО
На 10 август 2020 година екипи на РДПБЗН – Плевен са гасили пожари в запалени сухи треви, нискостеблена растителност и отпадъци в село Тотлебен на улица „Иван Вазов”, в град Плевен в ж.к.„Дружба”, село Санадиново на улица „Панайот Волов” и в гробищен парк на село Новачене.

Пресцентър на МВР-Плевен
  

Прочетете също

По нещо за всяка възраст в Руския културен център

Руски културен център, РБ “Хр. Смирненски” – Плевен. Снимка – Плевен прес. Регионална библиотека „Хр. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *