ИНУ „Христо Ботев” град Плевен тържествено откри новата учебна година  

Снимка – ИНУ „Христо Ботев”.

Директорът на училището Цветелин Горанов е приветствал учениците и им е пожелал здрава и успешна учебна година.

Със стихове и песни четвъртокласниците са поздравили своите съученици, учители, родители и гости. Призовали са ги да бъдат достойни Ботевци и да се гордеят със своето училище, с неговата богата история, настояще и бъдеще. В програмата са се включили ученици от Клуб „Млади възрожденци“, които са поднесли цветя пред паметника на Христо Ботев, както и Фанфарния оркестър към училището с диригент Иван Минков.

За настроението на децата и гостите се е погрижил Драгомир Драганов – популярен телевизионен водещ и шоумен. Вълнение и приятни емоции са  предизвикали танцьорите от Спортен клуб по брейк танци Блек Сторм към Българска брейк федерация.

Специално участие в празничната програма е взел Общински духов оркестър с диригент Пламен Марков.

В празничния ден гости на тържеството са били Полк. Андриян Колев – Заместник-началник на ВВВУ „Георги Бенковски“ – гр. Долна Митрополия, Доц. д-р Пенка Марчева – Педагогически колеж – Плевен, Русалин Русалинов – Вицепрезидент на Българска федерация по карате, Президент на Карате клуб „Петромакс“ – Плевен и почетен гражданин на Плевен, Ангел Ленков – почетен гражданин на Плевен, Мариета Георгиева – главен експерт Отдел „Образование“ – Община Плевен, общински съветници, дамите от Лайънс клуб „Огледало“ – Плевен.

Подполковник  Радослав Георгиев, офицер от запаса, председател на Сдружение ”Артилерия – ген. Владимир Вазов” е наградил учениците, представили достойно училището във финалния кръг на десетия международен математически турнир „ Математика без граници” и е връчил специална грамота на директора за висока организационна култура и проявено чувство на отговорност при провеждането на учебния процес. Сред наградените е и Деница Костадинова – ръководител на Клуб „Млади възрожденци“ към училището.

По повод откриването на учебната година ИНУ „Христо Ботев“ – Плевен е получило много поздравителни адреси.

Най- развълнувани са били първокласниците, които с трепет са прекрачили за първи път прага на родното училище. С много обич са ги посрещнали техните учители в празнично украсените класни стаи.

Снимки – ИНУ „Христо Ботев”.

Споделете:

Прочетете също

Община Червен бряг стартира прием на заявления за услугата „Топъл обяд“

Снимка – интернет. Процедурата „Топъл обяд“ е продължение на успешното изпълнение на тази операция в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.