инж. Николай Дренчев: Никой няма право да черпи позитиви от това, че има някакви сексуални предпочитания, както не трябва да търпи и негативи

ДДДД

инж. Николай Дренчев, секретар на партия “Възраждане”, депутат в 49-то НС.

По повод провеждащият се на 17 юни Прайд 2023 и протестите на партия „Възраждане” срещу него, потърсихме секретаря на партия Николай Дренчев, за повече подробности.

Г-н Дренчев, защо „Възраждане” е против „София Прайд”, който ще се проведе на 17 юни ?

Тук не говорим за дискриминация на хора на база на техните сексуални предпочитания. Нашето общество е изключително толерантно и какво прави всеки в къщи си е лично негова работа. И никой не би се намесил по някакъв начин върху избора на такъв човек. Проблемът е в това, че се претендира гръмогласно за позитивна дискриминация. Защото всяка позитивна дискриминация за едни хора е негативна за други.

Няма как да се възприеме това, че определен процент от ръководните органи или състава на една фирма да бъде с определена ориентация. Това е недопустимо. Ние виждаме как много методично върви такава пропаганда, която основно се привнася отвън от агенти на влияние финансирани от чужди правителства и наднационални институции.

Прайдът и съпътстващите го мероприятия се организира от общността на ЛГБТИ. Според вас съществува ли някаква опасност в идеологията на подобни организации ?

Всъщност големият проблем с тях е в това, че те през цялото време посягат на децата ни и искат да влязат в училищата и детските градини.

Как ? Имате ли примери за подобно твърдение?

Разбира се, че имаме примери. Има пилотни проекти, които са реализират най-вече в училищата извън София, защото в София родителите са настроени непримиримо към подобни програми. Но в училищата във всички възрастови групи това се прави. Знаете за Деня на розовите фланелки. Проблемът е в това, че когато на възрастен човек се предлагат подобни ценности, той е достатъчно зрял, за да разбира какво и как става. Но децата нямат този житейски опит и познания. Те не могат да осмислят критично нещата като възрастния човек. Ето защо са много важни семейните, които детето вижда в ранна възраст. То ги възприема съвсем безкритично. Затова „Възраждане” определя традиционното българско семейството като основна ценност.

В това отношение каква държавна политика бихте отстоявали ?

Всички знаем Истанбулската конвенция какво представлява, както и доказателствата за нейната противоконституционност в България. Опитите да се наложи подчинено положение на българското законодателство на наднационални институции има много проблеми. Като осиновяването на деца например, знаем много случаи, в които родители се квалифицират като непригодни, за да се вземат децата им.

Както и това, че няма да наричаме родителите си „мама” и „татко”, а „родител 1” и „родител 2”. Само че, кой родител е 1 и кой 2 ?!

Посяга се много фундаментално върху едни базови, общочовешки понятия и това съвсем не е безобидно. За нас това е една изключително деструктивна противообществена пропаганда. Противодържавна и противобългарска.

Това, което казвате, не е ли липса на толерантност ?

Нека някой да посочи пример, защото не съм виждал нетолерантност на територията на България. Целият въпрос започва да става дразнещ в момента, в който те започнат да се афишират и на базата на т.н. „нетолерантност” обществото е длъжно да направи еди какво си. Не смятам, че обществото е длъжно на когото и да е, по-скоро както е казал Кенеди, мисли какво ти можеш да направиш за Родината, а не тя за теб. Така че, никой няма право на претенции да черпи каквото и да било позитиви от това, че има някакви сексуални предпочитания, така както не трябва да търпи и негативи.

Всъщност, огромният проблем пред България е демографската катастрофа. А за да имаме деца, трябва да имаме нормални и здрави семейства. Мъж, жена и техните деца, които се раждат в семейството и се възпитават в него. Деца, които ще виждат здрав семеен модел от родителите си и в последствие ще са способни също да изградят здрави семейства.

Научно доказано е, че деца, които растат в семейства, където не са ясни половите роли, в последствие не могат да изградят здрави семейства.

Ние всяка година имаме кампания, която се нарича „Възраждане на семейните ценности” и нейният фокус е семейството. Много неща има, които трябва да се направят и в образованието, и в здравеопазването. В това отношение „Възраждане” е инвестирало много средства в Държавен фонд „Асистирана репродукция”, помогнали сме на много хора да имат деца. Но проблемът винаги опира до това, че е пропуснат момента, в който младите хора могат да имат деца.

„Възраждане” много пъти са предлагали мерки за подкрепа на младите семейства и отговорното родителство. Една от тях е помощите за деца да са въз основа на приспадане на дължимите данъци. Политиката ни в това отношение е последователна и ще продължим да я прилагаме и занапред.

Споделете:

Прочетете също

452647585 881642437340903 4772664195016882653 n

С курбани почетоха свети Илия в червенобрежко

На 20 юли всяка година Православната църква прославя свети пророк Илия – един от най-великите …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *