Начало | Новини | Инж. Митко Спасов, управител на ВиК – Плевен: Тук няма да се случи бедствието на Перник

Инж. Митко Спасов, управител на ВиК – Плевен: Тук няма да се случи бедствието на Перник

Снимка – интернет

След непрекъснатите новини за бедственото положение в Перник, липсата на дъжд и сняг до този момент, както и почти пресъхналите корита на реките Вит и Черни Осъм, потърсихме мнението на инж. Митко Спасов, управител на ВиК – Плевен с един единствен въпрос: Ще го сполети ли Плевен кошмара на Перник ако все така не вали и няма сняг ?

Инж. Спасов информира, че не допуска това да се случи в Плевен. В момента водите на р. Черни Осъм наистина са намалели, но са достатъчни на този етап за задоволяване с питейна вода жителите на плевенска област. Въпреки, че водоснабдителната група „Черни Осъм” е към ВиК – Ловеч, от плевенското дружество поддържат ежедневна връзка с тях за дебита на водата. За сега той е в норма. Ловешките села, в които има сух режим, не са към системата „Черни Осъм”, поясни инж. Спасов. Те ползват други водоизточници и затова има проблеми при тях. 

Трите ВиК дружества – в Троян, Ловеч и Плевен, са в ежедневна връзка относно дебита на водата във водоснабдителна група „Черни Осъм”, информира още инж. Спасов. За сега от дружествата смятат, че няма причини за страх от безводно лято и режим на водата.

Прочетете също

Ремонт на площадите в четири населени места извършва Община Гулянци

През месец август стартираха дейностите по проекта на Община Гулянци „Реконструкция и благоустрояване на площадни …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *