Инж. Митко Спасов е новият заместник-кмет по териториално развитие на Плевен

2 4

Инж. Митко Спасов е новият заместник-кмет с ресор „Териториално развитие“ в Община Плевен, съобщават от пресцентъра на местната администрация.

Митко Спасов по професия е строителен инженер по водоснабдяване и канализация. 28 години от трудовия му стаж е преминал във „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД – гр. Плевен, от които 18 години е управител на дружеството. Преди това е бил технически ръководител и проектант.

„Благодаря на кмета д-р Христов за доверието. Съзнавам отговорността, която ми се възлага предвид състоянието на сектора. Започваме работа по най-тежките проблеми на града и вярвам, че ще ги решим“, заяви инж. Спасов.

Той посочи и кои са първите му задачи като заместник-кмет:

„Приоритет номер едно за мен е решаването на проблема с питейната вода и водоснабдяването в Плевен. Като човек, който 18 години е бил управител на ВиК – Плевен, имам нужния опит и познавам казуса в детайли. Наясно съм с механизма и действията, необходими за решаването на въпроса. Имам подкрепата и на кмета д-р Христов. Провел съм предварителни разговори по тази тема и с областния управител Николай Абрашев и народния представител Пламен Тачев, които поеха ангажимент за пълно съдействие. С подкрепата на държавата ще решим проблема с водата на Плевен“.

Като следващ свой приоритет новият заместник-кмет на Плевен посочва решаването на проблемите с канализацията и отводняването на ниските участъци при обилни валежи в града. Първите стъпки в тази посока ще бъдат обследване на канализационната мрежа, след което ще бъде изготвен и проект за ремонт.

„Запознат съм и с проблема с помпената станция в с. Ясен, там при всеки проливен дъжд селото се наводнява. Това не може повече да продължава“, коментира инж. Спасов. Като ключови задачи в ресора си той изтъкна още поддръжка и ремонт на уличната мрежа в Плевен и малките населени места в общината, чистотата и работата по големи проекти на Плевен – изграждане на Спортна зала, стадион, кръговото на входа на Плевен, пътните участъци Ясен – Плевен и Плевен – Беглеж.

Споделете:

Прочетете също

1 16

Гинеколозите от “Мама и Аз” оперират с уникална за България система за 3D хирургия  

ЕКИПЪТ Е ЧАСТ ОТ ЕДИНСТВЕНОТО ГИНЕКОЛОГИЧНО ОТДЕЛЕНИЕ У НАС, ОКОМПЛЕКТОВАНО С ПОСЛЕДНО ПОКОЛЕНИЕ АПАРАТУРА ЗА …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *