инж. Данаил Вълов: Политически и икономически причини стоят зад моето отстраняване като кмет

Политически и икономически причини стаят зад моето отстраняване като кмет, заяви пред журналисти инж. Данаил Вълов в качеството си на гражданин, тъй като спазва разпореждането на Специализираната прокуратура.  Припомняме, че същият е временно отстранен от длъжност с нейно постановление. Привлечен е като обвиняем по чл. 282 от Наказателния кодекс, за превишаване на правата си с цел облага.

Вълов заяви, че причините за неговото отстраняване са две:  политически и икономически. Политическите причини се определят от това, че през тази година предстоят местни избори. Специално в Червен бряг политическите сили представени на национално ниво по обясними причини не са доволни, че общината се управлява от един екип, който не е обвързан по никакъв начин с тях.

Икономическите причини са свързани с обстоятелството, че в община Червен бряг в момента се изпълняват проекти за над 42 млн. лв. От национална гледна точка това не са много пари, но за една община като Червен бряг това е сериозен финансов ресурс. Явно, апетитите към бъдещото управление на тези средстване не са малки, заяви Вълов.

Но това не е най-важния въпрос според него. И допълни: „За информация на моите опоненти да кажа, че основният въпрос, който ще се решава до местните избори, както и на самите местни избори, е не дали Вълов е ощетил някаква фирма преди 2 години и тя не го е търсила да го съди, както и не е дали Вълов е безгрешен. Основният въпрос към нашите съграждани ще бъде как се управлява Червен бряг. Защото след първия наш мандат 2007 – 2011 год., ние бяхме в същата ситуация. Тогава ни се обясни, че едни млади, хубави хора могат да управляват по-добре от нас. И те управляваха през мандата 2011 – 2015 год. Но през 2015 год. нашите съграждани решиха, че на всички им се иска да сме млади, хубави и богати, но по-добре общината да се управлява от хора, които знаят, могат и го правят. Ще се търсят отговори на въпроси като: как се управлява общината, каква е визията за нейното бъдеще и кое ръководство колко е направило за тази община, какви обекти е успяло да реализира, какви политики е успяло да осъществи. Като имам предвид как гласуваха нашите съграждани 2015-та година, аз съм спокоен. Да, дебата ще бъде сигурно остър, надявам се изборите да бъдат законни, но също така няма да бъдат коректни. Но хората от Червен бряг ще решат кой е по-достоен да управлява общината. Аз лично за сега не се притеснявам от тяхната преценка“.

По повод обвинението, че е прекратил договор за обществена поръчка по програма „Топъл обяд“, с което е ощетил фирма-кандидат, отстраненият кмет поясни, че същата фирма не е предявила никакъв иск към общината. Тъй като е един от най-проверяваните кметове, той заяви, че няма притеснения от никакви проверки и провеждащото се разследване. По-скоро се притеснява от сроковете на проверките. Особено що се отнася до проверката дала повод за  неговото отстраняване, което е с цел да не преча на разследването. Но никой не казва до кога ще трае това разследване. Вълов помоли чрез медиите съответните институции ангажирани с нговия случай, да не бавят сроковете за разследване. Тревожно е, че до момента на него, както и на неговите адвокати не са предявени факти и доказателства за евентуално престъпление. Не са запознати с материали по евентуално бъдещо дело.

От 8-ми април с негова заповед временно изпълняващ длъжността кмет е Вергиния Братанова, зам. кмет по образование в общината. Администрацията работи нормално въпреки създалата се ситуация.

Прочетете също

Десислава Трифонова /ГЕРБ/: Личната ми кауза е привличане на инвестиции в област Плевен чрез добра индустриална зона, реклама на региона и екипна работа с общините

Десислава Трифонова, кандидат-депутат от листата на ГЕРБ-СДС, под № 3 и преференция 103, за участие …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *