инж. Атанас Върбанов /ГЕРБ/: Да спрем хаоса, докато не е станал чудовищен

Само резултатът за ГЕРБ, който ще върне нормалността в държавата, ми е достатъчен

ВЪРБАНОВ
инж.
Атанас Върбанов, седми в листата на ГЕРБ-СДС от 15 МИР Плевен, за участие в предстоящите избори на 14 ноември.

инж. Атанас Върбанов е кандидат за народен представител от коалиция ГЕРБ-СДС от 15 МИР – Плевен, е роден в Плевен и през цялото си съзнателно съществуване е прекарал в родния си град (с изключение на 6 месеца военна служба в Шумен и 6 години в Русе, като студент.) Машинен инженер, книгоиздател със сериозна печатарска база.

В ГЕРБ е от учредяването на партията. Председател е на училищното настоятелство на ОУ „Д-р Петър Берон“ – Плевен. Семеен с две деца, които е убеден, че ще предпочетат да останат в родния Плевен.

Офицер от запаса. Работодател.

Г-н Върбанов, отново идват избори и отново, за трети път тази година, Вие сте в листата на ГЕРБ, този път на 7-а позиция. Какво е по-различното за Вас сега?

Различното е, че съм на по-предна позиция в листата – 7-ма. Което автоматично означава, че ГЕРБ оценява стойностните си и способни членове. Другото различно и очевидно е, че хората, които се отдръпнаха от ГЕРБ на предишните избори, сега се връщат с надежда към нас. По улиците ме спират, обаждат ми се по телефона, искат по-скоро да дойде 14-ти ноември, за да сложат край на безумието, което се вихри в момента навсякъде, на хаоса, върлуващ в държавата. Хората осъзнаха, че и цялата помия, която тенденциозно се изля по нас е хейтърска, лъжлива, незаслужена. Разбраха, че всичко това е нескопосан злощастен сценарий.  И сега на нас ще ни е много по-лесно. Няма да ни се налага настойчиво да убеждаваме какво може да ни доведе това управление. Народът и бизнесът вече болезнено го изпитват на собствения си гръб. През 12-годишното успешно управление на ГЕРБ имаше: спокойствие и сигурност в утрешния ден, брутният вътрешен продукт растеше с геометрична прогресия с всяка изминала година, доходите също. Всеки можеше да си вземе кредит и да го изплаща спокойно. Износът наскоро удари рекорд. А сега какво? Енергийна, финансова и здравна криза. Три беди, сътворени от едни назначени и неспособни люде. Безпътие, безперспективност, безнадеждност. И най-страшното е, че правителството не предприема нищо за овладяване на каквото и да било. Постоянно се говори, но нищо не се върши. Нарочно ли го прави? 

На какво ще заложите в личната си предизборна кампания?

Аз съм верен на своите граждански позиции. На първо място, залагам на стойностната ни листа, която представлява единен и невероятен отбор, изцяло свързан с плевенска област, хора които са дали своята морална заявка, че ще играят през целия мач в полза на обществото от плевенска област. Ние искаме децата ни да останат и да живеят тук, в един водещ и проспериращ регион, какъвто всъщност беше плевенският в недалечното минало. Регион със силно развита иновативна промишленост, високотехнологично здравеопазване от национално значение, надявам се скоро с ядрена енергетика, невероятно земеделие и т.н. Да не забравяме и моите основни каузи: Продължаване на БЕЗПЛАТНАТО саниране на еднофамилни и многофамилни жилища, справедливото отношение към хората с увреждания. Дострояването на магистрала „Хемус“, която съвсем скоро ще достигне нашия град, ще доведе още значими инвеститори. А когато големите фирми заработят, малките, тези които ги обслужват, буквално ще превъртят от работа. Всички те ще започнат да наемат персонал. Фирмите ще започнат да се конкурират за работна ръка, което ще доведе до вдигане на заплатите. От друга страна, регионът ще стане привлекателен за още работници и следва геометрично прогресивно развитие, каквото наблюдавахме в София, Пловдив, Стара Загора, Бургас… Това е движещата сила на икономиката. Ние усилено работим в посоката на осигуряване на нови промишлени зони със съответна инфраструктура, където всичко това би могло да се случи. На бизнеса му е необходима инфраструктура: терени, пътища, електричество. На бизнеса са му необходими нормални и устойчиви условия. На бизнеса му е необходима подкрепа от държавата, а в момента такава няма. А когато има бизнес, ще има спорт, култура, развлечения и прочие. А сега –  какво? Заживяхме в едно безвремие, на което за щастие краят се вижда. На 14 ноември ГЕРБ ще вземе пълна победа и отново ще състави работещо и можещо правителство.

Едва ли ГЕРБ ще може да направи самостоятелно правителство.

Дори да не достигат мандати, ГЕРБ е разумна партия, способна на диалог и вземане на адекватни политически решения, изгодни за обществото. Ние не страдаме от мания за „изчегъртване“ и не се движим по сценарий, написан от нескопосани сценаристи.

С ПРЕЗИДЕНТА
Снимка – личен архив.

Какъв резултат очаквате в Плевен за ГЕРБ и за себе си?

Резултатът е категорична победа. На предстоящите парламентарни избори ГЕРБ отново ще бъде абсолютен победител. Новосъздадените партии показаха пълна неспособност за каквато и да е градивност. Това се видя от всички. Те не показаха елементарна визия за бъдещето на държавата ни, изградени са от непочтени намерения и единственото, с което се занимаха през цялото това време, бе да спрягат глагола „изчегъртвам“. Но дори и това не им се отдаде. Не можеш да изчегърташ всичко, постигнато от ГЕРБ. Не можеш да изчегърташ 12-годишен градеж: БВП на България за 2021 г. – 124 млрд. лв., 260 пречиствателни станции, санирани над 1900 жилища, в които живеят на 130 хиляди семейства. Ремонтирани над 250 църкви и манастири. Възобновени площади, където и да отидеш, всичко е подновено. Новоизградени пътища и магистрали, с което са спасени стотици човешки животи. Да не говорим за доходите на учители, лекари, инженери и всички останали. За съжаление, това бързо се срина. Само в рамките на няколко месеца. И то само, за да се утоли неистовото желание за власт на определени индивидиуми. За мен е важен общият резултат. Резултатът, който ще е способен да върне нормалността в държавата.

Къде се чувствате по-сигурен – в политиката или в бизнеса, който имате?

Чувствам се сигурен и на двете места, когато на върха на държавата има адекватно управление, с ясна визия за бъдещето на всички нас. Когато сутрин се събудиш и ти се живее с пълна енергия, защото са ти създадени условия за това. Когато знаеш, че цената на тока, бензина и хляба няма да се покачват през 10 дни, когато едни грамотни хора, които си избрал, работят денонощно и взимат правилните политически решения.

Една от Вашите каузи е продължаване на санирането. Смятате ли, че ако ГЕРБ не са на власт, то другото управление ще го спре?

Определени икономически кръгове се опитаха със своето влияние да пренасочат европейските средства за саниране, но ГЕРБ предотврати това. Имаше заявки от другите партии санирането да продължи, но… при 20 процентно самоучастие. Това означава, че ако 1 живущ в блока не може или вече си е санирал сам жилището (а със сигурност има такива), то това саниране би било невъзможно за всички останали. Концепцията на ГЕРБ е санирането ДА Е БЕЗПЛАТНО ЗА ВСИЧКИ, както беше по време на нашето управление, през което санирахме 1 932 многофамилни жилища с общо обновена площ 10 938 679 кв.м., в които живеят близо 130 000 семейства. В програмата ни за бъдещо управление е заложено това да продължи с още по-голям капацитет и вече с възможност за саниране на еднофамилни жилища. Аз живея в панелен комплекс и виждам какво огромно значение има санирането за хората, живеещи в панелни блокове.  Жилищата стават енергийно ефективни, домакинствата спестяват пари, а градската среда вече е красива. Един град не се състои само от централна част. Време е да се помисли за сериозни инвестиции в „спалните“ на хората – именно жилищните комплекси. Специално в „Сторгозия“ и „Дружба“ в Плевен има какво много да се прави. Инициирах екип, с който отговаряме на повиквания и напълно безплатно правим разяснявания на желаещите как да си подготвят документацията и обясняваме какви са стъпките за санирането. Повтарям правим го напълно безплатно. Всеки, който има нужда от това нека ме потърси в офиса на ГЕРБ – Плевен.

Вие с какво ще бъдете полезен в работата на Народното събрание?

От позицията на човек, който над две десетилетия се занимава с управление на фирма, имам виждане каква е добрата законодателна рамка и какво не бива да се допуска в редица области. Хора като мен са гръбнакът на икономиката. Много често точно този практически опит липсва при работата в комисиите в парламента. Ще обърна внимание, че аз съм единственият инженер в нашата листа. Широката представителност на различните професии в парламента означава по-висока експертиза и оттам – по-качествена работа.

ПАК ВЪРБАНОВ

Как бихте работил с депутати от други партии, също от Плевенския регион?

В някои европейски държави депутатите седят на банките не по партийни групи, а по региони. Готов съм да направя такова предложение. Ще се опитам да обособим неформална общност на плевенските депутати, да обсъждаме стратегии и да работим за областта, от която сме избрани. Но това зависи до голяма степен от избирателите – дали ще дадат своето доверие на хора, които досега са успявали да се справят с предизвикателствата, а не са издигнати само защото са партийци.

Какво послание ще отправите към плевенчани в навечерието на изборите?

Ще им кажа, че времето ни неумолимо изтича в обратна посока. Нека в изборния ден – 14 ноември – направим съдбовния избор между интелект и ограниченост, между възпитание и когнитивен дефицит, между стабилност и хаос.

Нека изберем спокойствието пред несигурността, да дадем път на доказаните професионалисти и да оставим измамните самозванци да се лутат в своето вечно бъзпътие, да приемем протегната ръка вместо юмрука на омразата и разделението.

Да кажем ДА на иновациите и НЕ на консерватизма, да предпочетем финансовите възможности вместо бедността, да прегърнем здравето и категорично да отхвърлим риска!!!

Имаме правото да избираме и носим отговорност за всеки наш избор пред себе си, децата си и обществото!

ДА НАПРАВИМ НУЖНИЯ ИЗБОР, ЗАЩОТО ВАЖНИ СМЕ НИЕ, ВАЖЕН Е ГРАДЪТ, В КОЙТО ЖИВЕЕМ – ПЛЕВЕН! Ключът е в нашите ръце!

Гласувайте с №32 и преференция № 107 – Атанас Кръстев Върбанов, на предстоящите избори на 14 ноември !

Купуването и продаването на гласове е престъпление !

Споделете:

Прочетете също

voda

Ето къде спират водата днес в Плевен и областта

Поради ремонтни дейности на вътрешен водопровод в Плевен днес, 14 юни, от 09:30 до 13:30 …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *