Последни новини
Начало | Новини | Името на Румен Петков влезе в хазартната война

Името на Румен Петков влезе в хазартната война

Румен Петков. Снимка – фейсбук.

В сутрешния блок на bTV излъчен на 31-ви януари 2020 год., събеседник на водещия Антон Хекимян беше собственикът на Ефбет – Цветомир Найденов. Същият намекна с недомлъвки за протекции от страна на властимащите спрямо Васил Божков. Протекции, които са продължили с години. Спомена и за покушението през 2007 год. срещу съпруга на Весела Лечева –  Манол Велев. По този повод заяви, че „Румен Петков е личен приятел на Божков. Така и не откриха убиеца на Манол Велев”.

След това изявление потърсихме местната структура на АБВ с молба да получим от Румен Петков коментар на казаното от Цветомир Найденов. Беше ни отговорено да следим фейсбук страницата на Р. Петков, тъй като там ще бъде публикуван негов отговор.

До този момент подобна публикация няма. Затова пък има изявление в „Пик”, където Румен Петков казва: „Въпросният господин не го познавам. Но такова твърдение е абсурдно. Първо, не е работа на вътрешния министър органът, който води разследването. Има други служби, които пряко са ангажирани. Да се твърди, че аз съм прикривал каквото и да е, е повече от абсурдно. По тази логика в периода 2001 – 2005 година се извършваха по двайсетина брутални убийства годишно. Е, можем ли да твърдим, че Борисов ги е прикривал всичките, когато беше главен секретар. Това е нелепо твърдение, грозно и нелепо твърдение и внушение. Не мога да кажа повече, аз човека не го познавам. Ако подобни хора  /Цветомир Найденов – б.а./ са свидетелите на прокуратурата по този случай, то провалът е налице”.

Странното е, че в хазартната война се завъртя и името на Румен Петков – бивш кмет на Плевен. Както е странно и, че няма официална информация държи ли казина в Плевен братът на Лечева – Даниел Лечев ? И по силата на какво обстоятелство градът осъмна наскоро със знамена на Efbet ?

Разбира се, някой знае отговора на тези въпроси. И част от отговора  е – КОЙто има интереси в Плевен, политически и финансови.

Прочетете също

На любов към нашенската музика и танци учи Златка Чардакова младежите в ОСО – Плевен

Учителка по професия, по съдба, мисля и по призвание. Това казва за себе си Златка …

Един коментар

  1. Рангел Красимиров

    Какъв ли заяк ще излезе от туфата? Велев, Велеви, Черепа…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *