„Има такъв народ“ с между два или три депутата от областта

Източник – Интернет

При 12 процента обработени протокола в област Плевен, разпределението на гласовете е следното:

ПП ИМА ТАКЪВ НАРОД – 27.58%

ГЕРБ-СДС – 24.81%

БСП за БЪЛГАРИЯ 17.14%

ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ – 5.97%

ВМРО – 5.85%18

ИЗПРАВИ СЕ! МУТРИ ВЪН! – 4.77

ДПС – 1.06

По данни на ЦИК и паралелното преброяване на платформата „Ти броиш“ партията на Слави Трифонов води в областта с процент, достатъчен за изпращането на поне двама депутати от 15 МИР. Очаква се двама да са представителите и на ГЕРБ-СДС. Водачите на двете листи – адв. Радостин Василев и проф. Григор Горчев са сигурните депутатски имена. Останалите са въпрос на борба с преференции.

С неочаквания си срив БСП на този етап сякаш може да се надява на запазването на поне двама сигурни представители от област Плевен. Демократична България ще вкара водача си Найден Зеленогорски. Въпреки незавидния си 1 процент при обработени около 1/10 протоколи, се очаква ДПС също да излъчи свои депутат от 15 МИР. По всяка вероятност това ще бъде досегашният народен представител Велислава Кръстева.

Интригата остава при последния девети мандат. За него „шпаги“ са кръстосали ВМРО, Изправи се! и „Има такъв народ“. Ако партията на Красимир Каракачанов прекоси четири процентовия праг на национално ниво, почти сигурно тя ще получи последното свободно депутатско място в област Плевен.

Предстои в следващите часове да проследим развръзката. 12 % обработени протокола на този етап са предимно „градски“ и основно от община Плевен.

Прочетете също

Акция на полицията в Плевен „Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!“

Акция на полицията в Плевен „Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!“

Снимка – Интернет. Традиционната акция на полицията „Децата тръгват на училище! Да ги пазим на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *