„Има такъв народ” регистрира листа от качествени хора без зависимости, с чисти политически биографии и експерти в областта си

Р 3
адв.
Радостин Василев, вторият от ляво на дясно, водач на листата на “Има такъв народ” със свои колеги регистрира кандидат-депутатската листа в РИК – Плевен. Снимка – прес офис на ИТН.

В последния ден за регистрация на кандидат – депутатски листи за предстоящите избори на 11 юли, партия „Има такъв народ” регистрира в РИК – Плевен своята листа. Тя е от 10 човека. Водач на листата за 15 МИР Плевен е адвокат Радостин Василев – председател на правната комисия на 45-тото Народно събрание.

След регистрацията той заяви пред „Плевен прес”, че това е „листа от качествени хора без зависимости, с чисти политически биографии и експерти в областта си”. За предимствата на партийната листа на „Има такъв народ” пред листите на останалите опоненти, адвокат Василев каза:

„Това е изцяло експертна листа от млади хора. 90 % от тях не са участвали в политическия живот и най-важното – имат чисти политически биографии. 8 от 10 от тях, никога не са били в политическа партия. Хората в нашата листа са специалисти в различни професионални сфери.  Ето защо това е листа на промяната. На дълго очакваната промяна в Плевен.

Тези хора ще са нашата стабилна основа за разширяване на кръга от членове и симпатизанти на „Има такъв народ”. А това става само ако имаш доверие в хората от дадена листа.

Да, те не са популярни за целокупната плевенска общественост, но в своята област са известни и уважавани експерти и личности.

Това, че в другите листи водачите или лицата на челните места са разпознаваеми за хората, в повечето случаи това е разпознаваемост заради натрупани от тях негативи. Така че, разпознаваемостта е нож с две остриета. При нас това го няма. Нашите 10 лица са качествени хора, макар и не толкова познати. Да не забравяме все пак, че ние сме млада партия, която има определени изисквания към своите членове.

Предимството на нашата листа е в това, че в нея са хора без зависимости. Не са участвали в обществени поръчки, държавно управление. По тази причина срещу тях не може да има обществени претенции и негативни нагласи.

Разбира се, партията тепърва ще изгражда своите образи на национално и местно ниво. И това е процес, който ще продължава във времето. Така че, вярвам, че те ще станат още по-разпознаваеми в добрия смисъл на думата.

Важно е да се знае, че идеята на целия политически проект на Слави Трифонов винаги е била да се открият качествените и можещи хора. Както на национално, така и на местно ниво. На такива хора да се даде възможност за промяна на системата, на статуквото и на държавата. Точно затова е неговото решение да не се кандидатира за народен представител. Защото всеки трябва да е там, където трябва и където е полезен. В това е значимостта на проекта „Има такъв народ”, така е било от самото му създаване и така ще бъде и занапред. Точно това дразни опонентите ни, но това не е наш проблем.

В тази връзка искам да подчертая, че нашата предизборна кампания няма да е компроматна. Достатъчно много омерзение се нагнети в обществото от злоупотребите на властта. То е запознато със случаите на корупция, кюлчета, източени милиарди, злоупотреби с власт на всички нива.

Ние ще дадем алтернатива какво може да се направи, как ще го направим и защо трябва да го направим. На какви рискове сме готови и какви отговорности ще поемем. За времето през което работихме в Плевен, мисля че доказахме, че сме различни от останалите. Така ще бъде и занапред.

Във финансово изражение предизборната ни кампания ще е скромна, тъй като продължаваме да се самоиздържаме с членски внос и много скромни дарения. Неоценима е помощта и на нашите членове и симпатизанти.

С две думи – залагаме на съдържателна, а не на помпозна предизборна кампания” заяви водачът на листата на „Има такъв народ” за 15 МИР – Плевен, адвокат Радостин Василев.

Ето и самата листа:

 1. Радостин Василев, адвокат,
 2. Александър Александров, военен експерт,
 3. Александър Тодоров, юрист,
 4. Димчо Дешев, актьор,
 5. Данаил Найденов, инж. лесовъд,
 6. Венцислав Петков, инженер,
 7. Христинка Иванова, инженер,
 8. Венера Василева, педагог,
 9. Деян Петков, учител, ИТ специалист,
 10. Красимир Иванов, финансист.
Споделете:

Прочетете също

1 19

Община Плевен поднови меморандума за сътрудничество с Българската академия на науките

С полагане на подписи от кмета на Община Плевен д-р Валентин Христов и от председателя …

Един коментар

 1. Мамини сладки,как да не ви се довери човек!
  А,и без преференции,нали?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *