„Има такъв народ” отвя опонентите си според анкета на „Плевен прес”

Снимка – интернет.

Само за 4 дни – изненадващи резултати в анкетата „За кого ще гласувате на парламентарните избори на  4-ти април 2021”? На 24-ти март в анкетата са участвали 713 души. Четири дни по-късно, на 28-ми март – те са 1 600.

51.57 % са посочили, че ще гласуват за „Има такъв народ”.  Това е повече от два пъти увеличение на гласовете от 24-ти март, когато са били  21.60 %.

Други два любопитни факта се виждат в анкетата.

КП „Демократична България – Обединение” запазва втората си позиция, но процентът гласували е драстично спаднал – 8.37 %, срещу 14.31 % на 24-ти март.

ГЕРБ – СДС от шеста позиция на 24-ти март с 8.42 % скача на трета със 6.63 %.

ПП „Възраждане” от трето място слиза на четвърто със 6.51 %.

От седмо на пето място се изкачва КП „БСП за България” със своите 4.70 %.

Шести са МИР с 4.40 %. Спад в процента гласували бележат ПК Воля и НФСБ, но запазват стабилни позиции в анкетата с 4.16 %, което им отрежда седмо място.

„Изправи се. Мутри вън” е с малко над 2 %, а ВМРО – с малко над 1 % гласували в анкетата. „Атака” и ДПС са под 1 %.

Интересна промяна има в резултата при категорично нежелаещите да гласуват. От 3.27 % през 24-ти март, сега той е чувствително намалял – 1.57 %. Същото се наблюдава и при тези, които все още не са решили за кого да гласуват. От 4.07 %  та  24-ти март, сега вече са 2.57 %. Явно с наближаването на датата на изборите все повече избиратели са взели решение кого да подкрепят.

Много интересни резултати има и в други анкети сред читатели. Така например в сайта Офнюз, където е зададен същият въпрос и броят на участниците е внушителен – над 17 000, най-много гласове получава „Демократична България – Обединение” – 23.95 %, което е 4 204 души от общия брой участници в допитването.

Втори са „Има такъв народ” с 13.48 %, а трети „Възраждане” с 10.53 %.

Видно е, че динамиката е голяма в в предпочитанията към дадена партия. Все повече хора намират за кого да гласуват. Въпросът е дали ще направят това и на живо, като отидат до изборните секции.

Анкетата на „Плевен прес” ще бъде на сайта до 2–ри април включително.

Прочетете също

ХV-ят Регионален детско-юношески конкурс "Фолклорни приумици" за певци и инструменталисти се проведе без участници от община Червен бряг

ХV-ят Регионален детско-юношески конкурс “Фолклорни приумици” за певци и инструменталисти се проведе без участници от община Червен бряг

Организатори на конкурса са Народно читалище “Никола Йонков Вапцаров 1908” – гр. Червен бряг и …

5 коментара

  1. Дина Николова

    Експертите в ПП “Има такъв народ” и хората,които са я създали,никага не били в мръсотията на статуквото!

  2. Василев

    Нима не се усещате,че ви манипулират анкетата? Не мога да повярвам…

  3. Teb te manipulirat, GLUPAKO !!!

  4. E то е ясно,че това се супер изкривени резултати. Не знам кому са нужни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *