Икономическият експерт Мика Зайкова открива 45-то НС?

Мика Зайкова е завършила Минно-геоложкия университет. С над 50 годишен опит е в сферата на минното инженерство. Снимка (Интернет

В срок до един месец след датата на избори трябва да бъде първото заседание на новото 45 НС. Разяснението направи проф. Пламен Киров в ефира на НОВА ТВ.


ЦИК трябва да обяви в Държавен вестник избраните 240 народни представители. Когато това стане факт, президентът има технологично време да определи датата на първото заседание. Най-вероятно ще бъде в рамките на една седмица“.

На първото заседание досегашният Министерски съвет подава формално оставка пред новоизбраното НС, като продължава да изпълнява функциите си.

Народното събрание ще бъде открито от най-възрастния депутат. По всичко изглежда, че това ще бъде известната икономистка Мика Зайкова. Икономическият анализатор и дългогодишен съветник в КТ „ПОДКРЕПА“ е на 79 години което по всяко вероятност я прави най-дълголетният избран народен представител. Тя бе водач на листата на ПП „Има такъв народ“ за 24 МИР-София.

По Конституция Мика Зайкова ще ръководи заседанието до избирането на постоянен председател на Народното събрание. Традицията е това да бъде представител на най-голямата парламентарна група.

Прочетете също

2000 уязвими жители на Община – Червен бряг ще получат хранителни продукти от първа необходимост

2000 уязвими жители на Община – Червен бряг ще получат хранителни продукти от първа необходимост

Снимка – Пресцентър Община Червен бряг. На 20 септември 2021 г., едновременно във всички области …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *