Изрядна ли е Браншовата бизнес камара ?

РАЛИЦА 1 1536x864 1
Ралица Иванова – председател на Браншова бизнес камара. Снимка – Плевен прес.

Г-жо Иванова, вярно ли е, че Браншовата бизнес камара не е правила финансови отчети, не е отчитала членски внос и е неизрядна  според общинската съветничка Петя Василева /ГЕРБ/ ?

Браншовата камара за последните три години няма внесени финансови отчети защото бях  в отпуск по майчинство и не съм работила. И това е доказуемо. Законът позволява когато едно сдружение не извършва дейност през дадена отчетна календарна година, има право да подаде нулева данъчна декларация. И съответно няма финансов отчет. Няма приходи, няма разходи. Това е.

А членският внос, който събирате от членовете на Камарата за какви цели използвате ?

За пореден път ще кажа: председателят на Браншовата бизнес камара работи абсолютно доброволно, както и членовете на Управителния съвет. Всички в тази Камара работим на доброволни начала. Няма фонд работна заплата. С членския внос правим различни инициативи на Камарата, различни инициативи из града, подпомагаме Фонда за даровити деца, който ние сме създали към община Плевен.

На тази сесия на ОбС  като аргумент за отхвърляне предложението на кмета беше посочено дискриминирането на лица от участие в конкурс само защото не са членове на Камарата. И в това има резон. Какъв е коментара на Камарата ?

Коментарът на Камарата е, че за дискриминация не може да се говори. Това не е само мое становище, а на голям брой юристи, с които Камарата се е свързала и е взела становище. Това не е дискриминационно условие.Чух в залата предложение за вкарване като условие за участие в конкурс, да са плевенски фирми. Ето това е напълно дискриминационно условие, което ще отпадне в съда.

Друг аргумент на част от общинските съветници беше, че всъщност се лобира за Браншовата бизнес камара, а не за интересите на собствениците за павилиони. Така ли е ?

Не, не е така. Аз през цялото време не мога да разбера за какво точно лобира община Плевен с направеното предложение право на участие в конкурса да имат членове на Камарата. Собствениците на павилиони са в голямата си част членове на тази Камарата от 20, даже имаме и от 30 години. Всъщност точно обратното е. Камарата застава зад тях, за да запази бизнеса на тези хора, на работните им места. Това е. Нищо друго лобистко няма в това, че в текста на предложението е включено те да са членове на Камарата. Ако на вас ви се струва, че това да се защити интереса на хората е лобизъм, тогава как да наречем правото им на защита ?!

От тук нататък – какво ?

Същото – битка в защита на дребния плевенски бизнес с всички законови средства.

Ще има ли резултат ?

Ще има.

Споделете:

Прочетете също

2 10

УМБАЛ “Д-р Георги Странски” – Плевен е предпочитана за обучение на студенти, специализанти и стажанти

УМБАЛ „Д-р Георги Странски“ ЕАД в Плевен се очертава като модерна и предпочитана база за …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *