„Изправи се.БГ“ внесе сигнал до КПКОНПИ за конфликт на интереси в община Червен бряг

Юлиян Ненчев, координатор за област Плевен на „Изправи се.БГ“ Снимка – пресцентър на „Изправи се.БГ“.

Това се казва в прес съобщение от партията на Мая Манолова, изпратено до медиите. И още:
„Днес, 13 ноември, областната структура на „Изправи се.БГ“ в Плевен, сезираха КПКОНПИ за конфликт на интереси в община Червен бряг. Сигналът е, че новият кмет на ГЕРБ в началото на мандата си запазва само сметката на общината в банката, чийто управител е съпругата на зам.-кмета по финанси на Червен бряг и закрива другата сметка на общината. Така всички средства на общината се събират на едно място, което е необясним риск.
Това съобщи пред телевизия „Евроком“ Юлиян Ненчев – областен координатор за Плевен на Гражданската платформа „Изправи се.БГ“ с председател Мая Манолова.
Той допълни, че заради некачественото саниране на ГЕРБ, живущите в два блока в Червен бряг са изправени за трета зима да живеят в жилища с течащи покриви и влага, заради което ходят с ботуши в домовете си. ГЕРБ управлява от десет години с тази практика – корпоративни и корупционни интереси, особено видими при санирането, каза още Ненчев.
Той изрази недоумение, че кметът на Червен бряг от ГЕРБ в поредица от срещи е отказал да поеме отговорност за некачественото саниране и за поправяне на покрива. Последно е обещал покривът да е готов до 15 ноември, но такъв ремонт изобщо не е направен.
В ефир по телефона се включи общинският съветник от ГЕРБ Николай Николов, който обеща до края на годината да бъде решен проблема с покрива на блока, но Ненчев контрира, че това е невъзможно предвид зимните условия.
Живущите в блока предложиха, ако господин Николов е толкова загрижен за тях, да изкара поредната зима в техните жилища, заяви Юлиян Ненчев”.


Прочетете също

Луди ни направихте. Сега и зелени паспорти

Снимка – интернет. Преди една седмица „Плевен прес” би камбаната за това. На 11-ти октомври …

2 Последни коментари

  1. светльо

    При Мая чушкопека са само злобни кариреристи. Обикновено при тях мисълта върви след говора, както е и при лидерката им всъщност.

    • Кмета Костадинов

      Кметът и общината само този коментар ли успяха да измислят? Мисля, че по-добре да се заемат с отстраняване на проблемите, вместо да си губят времето с тези коментари!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *