Изложение “Българско е – традиции и обичаи” отново в Плевен от 12 до 15 май

Pleven 1

От 12-ти до 15-ти май тази година в Плевен отново ще бъде организирано изложение под надслов „Българско е – традиции и обичаи”. Негов организатор е Регионална занаятчийска камара – Плевен.

По този повод Общинският съвет одобри на заседанието си от 28-ми март, изменение в схемата за поставяне на шатри в района на площад „Възраждане“. Промяна е одобрена и от Експертния съвет по устройство на територията при Община Плевен. За това информира д-р Иван Малкодански по време на пресконференция в БТА на 29-ти март. И допълни: „В Община Плевен е постъпило заявление от Цветомир Йотов – председател на Регионална занаятчийска камара, и Диана Цинцарска – председател на СНЦ „Българско е”. Тяхното искане е за увеличаване броя на предвидените места за участниците. Общинският съвет прие предложеното изменение в схемата, което касае промяна на вида, размерите и броя на преместваемите обекти, което е технически допустимо. По предходната схема определените места за изложителите са били общо 40 – 10 шатри и 30 щанда. С новото решение дадохме съгласие за поставяне на общо 50 шатри. Те ще бъдат разположени в отсечката от Военния клуб до НЧ „Съгласие 1869“ в дните от 12 до 15 май“, информира доц. д-р Малкодански.

Изложение „Българско е – традиции и обичаи” се организира със съдействието на община Плевен по повод Празника на града – 15 май. До участие с предимство ще се допускат членовете на Регионалната занаятчийска камара и фирмите от региона. Предимство ще има и за редовните участници в събитието. Ще бъдат представени само български продукти, ръчно изработени от майстори-занаятчии.

Споделете:

Прочетете също

IMG 20240417 115910

Две инициативи, насочени към децата, се проведоха в Районен съд – Плевен

Две инициативи, насочени към децата, се проведоха в Районен съд – Плевен днес, 17 април, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *