Изграждане на Междууниверситетски кампус и технологичен парк обсъдиха на втори регионален форум в Плевен

Снимка: Областна администрация – Плевен

Вторият регионален форум за изграждане на Северозападен образователен научно-иновационен технологичен хъб с ядро Междууниверситетски кампус и технологичен парк в Плевен се проведе в Областната администрация.

Като домакин областният управител Виолета Иеремиева изпрати поздравителен адрес до Инициативния комитет и до участниците във форума. Тя изрази своето възхищение от ентусиазма и креативността им и ги увери, че в нейно лице  имат съмишленик и приятел, както и, че могат да разчитат на пълно съдействие и подкрепа от екипа на Областна администрация – Плевен.

Във форума взеха участие представители на редица висши учебни заведения, научни институти и обществени организации.

Проф. д-р Наталия Георгиева, съпредседател на Инициативния комитет, направи презентация на подготвения комплекс от проекти, а Валентина Тодорова, оперативен координатор на проектите, представи спецификата на новия механизъм за финансирането им.

Форумът продължи с дискусии и работни срещи по конкретни теми от трите направления на комплекса от проекти: „Мехатроника и промишлени технологии“, „Индустрии за здравословен живот, биоразнообразие и технологии“ и „Креативни и рекреативни индустрии и регионално развитие“.

Споделете:

Прочетете също

230 души ще напуснат БСП в Гулянци след пренаредена листа от ръководството на партията

Редактирайки решението на партийния общински съвет в Гулянци, Националният съвет на БСП поставя начело настоящ …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *