Извършено е убийство в плевенското село Еница

Диана Стоянова – говорител на Окръжна прокуратура – Плевен ;комисар Николай Николов – Зам. директор на ОД на МВР – Плевен. Снимка – „Плевен прес“.

44 – годишен мъж от село Еница е бил наръган с нож, след разразил се скандал в заведение в селото. Инцидентът е станал късно снощи. Разправията е била след употреба на алкохол около 23:10 часа. 32-годишен посетител на заведението от плевенското село Чомаковци намушкал с нож многократно в областта на гръдния кош опонента си 44-годишен местен жител.

Задържани са петима мъже. по отношение на двама от тях категорично е установена съпричастността им към извършеното престъпление. По отношение на останалите трима те първа се изяснява дали имат участие в престъплението.

Към момента версията за това какво се е случило е, че на 26 юли заподозрените са били в питейно заведение в село Еница, там са употребили алкохол. По повод на това, че поведението им е било непристойно заподозрените са изведени от заведението от жертвата и собственика на заведението. Малко по – късно двамата заподозрени се връщат с още трима мъже. Пред заведението възниква ново пререкание, при което някои от тях нанасят три прободни рани в тялото на жертвата. Смъртта на жертвата е настъпила на място.

Днес, 28 юли предстой да се установи кои точно от лицата са виновни.

Ще им бъде повдигнато обвинение по чл.116 ал.1 т.6.

Те ще бъдат задържани за срок до 72 часа след което ще има внасяне на искане в Окръжен съд – Плевен за взимане на постоянна мярка задържане под стража.

Всичките лица са криминално проявени. Пострадалият също е имал прояви в миналото.

Двама от нападателите са напуснали мястото на произшествието, но малко по – късно са задържани на съседна улица. Другите трима са задържани в съседно населено място.

Като съпричастни към престъплението са задържани 25-годишен, 37-годишен и 18-годишен.

Трупът е приведен за аутопсия в КСМ – Плевен.

По образуваното досъдебно производство работата продължава, под ръководството и контрола на ОП – Плевен.

Снимка – „Плевен прес“.

Споделете:

Прочетете също

Работни срещи между РИК – Плевен и общинските администрации

Областна администрация Плевен. Снимка – Плевен прес. В изпълнение на задълженията си за организационно – …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.