Последни новини
Начало | Новини | Извънредна сесия на 13-ти юли, четвъртък, искат общински съветници

Извънредна сесия на 13-ти юли, четвъртък, искат общински съветници

Снимка: сайт ОбС

В последния ден на работната седмица, петък, в деловодството на Общинския съвет е внесена подписка от 14 общински съветници с искане за извънредно заседание на Общинския съвет на 13-ти юли, четвъртък. В предложения дневен ред е заложена една единствена точка – “Преобразуване на Общинско предприятие “Център за градска мобилност” в “Център за градска мобилност” ЕАД.

Подписката е инициирана от групата “Патриоти за Плевен” с председател Христомир Христов. Освен 8-те члена на групата, подписи под искането за извънредна сесия са сложили и общински съветници от БСП, АБВ и ГЕРБ. Според ЗМСМА и Правилника за работа на ОбС, извънредна сесия може да бъде поискана от 1/3 от общинските съветници. В Плевен те са 41 и за да е легитимна подписката, в нея трябва да има подписите на 14 съветници.

Припомняме, че на сесията провела се на 29-ти юни т.г., като точка 6-та в дневния ред беше включено предложението на Христомир Христов за преобразуването на Центъра за градска мобилност от ОП в ЕАД, със 100 % общинско имущество, със запазване адреса и седалището на управление. Капиталът на дружеството да е 50 хиляди лева, да се преназначат сегашните служители, да се запази изцяло предмета на дейност и да се избере Борд на директорите от трима души. Това са част от предложените действия ако се приеме преобразуване на предприятието.

Общинските съветници отложиха разглеждането на внесеното предложение за следващата сесия през м. юли. Причина за отлагането бе обстоятелството, че документацията по това предложение, включваща Устав и Правилник, не бе раздадена предварително на общинските съветници и те не са запознати с нея.

Защо се иска извънредна сесия по въпроса, а не се чака разглеждането му на редовната юлска сесия – предстои да се разбере. Както и дали ще се съберат във фаталния четвъртък на 13-ти юли повече от половината общински съветници, за да има кворум и извънредната сесия да се проведе.

Прочетете също

Проф. Атанас Семов с призив за разбиране, председателят на БЛС – с призив да не се лекуват хора, д-р Халваджиян – с фаворит от фейсбук

Проф. Атанас Семов д.ю.н., преподавател в СУ “Св. Климент Охридски”. Снимка – интернет. Проф. Атанас …

3 коментара

  1. край на кражбите

    Дойде Видов ден! Нека сега видим кой кум, кой сват и кой на булката брат, т.е. кой милее за Плевен и кой иска да продължи безпрецедентното лапане и корупционен грабеж в “Центъра за градска мобилност”? Всяко нещо си има граници! А границите в това ОП досега бяха измервани с термина “Тотален обир”!

  2. Иваница=голямата лъжица

    Да се направи пълна ревизия след свалянето на Иваница. Да се види къде са потънали милионите от СМС, скоби, паяци и карти!

  3. колхозник

    Kмета да се стяга и за следващите преобразувания на ОП-та: на “Жилфонд” , “Акварел” и “Земеделие и гори”. Кранчето за “яслата” ще бъде затворено до край!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *