Избирателите в Плевенско са се стопили с 6 хиляди

На провелата се среща в пресклуба на БТА с председателя на РИК /Районно избирателна комисия/ Ярослав Димитров беше представена предстоящата работа на комисията за идващите Европейски избори. От пресконференцията стана ясно, че съставът на комисията ще бъде от 15 души, основната част от които юристи с дългогодишен опит. Първото заседание е насрочено на 6 април, като то ще бъде отворена за всички граждани и медии.

„В идните седмици преди старта на предизборната кампания се предвиждат срещи с представители на 11 общини в областта. Срещите са полезни, защото от 2 години не е имало избори. „-сподели Ярослав Димитров. Ръководството на РИК ще се срещне също така с екипи от МВР и ГРАО.

Броят избиратели в област Плевен по данни на ЕСГРАОН на този етап е 245 443, като цифрата не е окончателна. Въпреки това очакваното понижение на хората имащи право да гласуват в сравнение с последните избори-2017 година, е с близо 6 хиляди души, сподели Димитров. На парламентарните избори преди 2 години общият брой секции на територията на 15 МИР Плевен бе 394, от които 19 бяха от т.н. „подвижни секции“ /в болници, затвори, старчески домове/. Очаква се тазгодишната бройка да се запази в същите параметри.

Прочетете също

Партия „Има такъв народ“ откри своята кампания с представяне на кандидат-депутатската си листа и кризисни мерки за енергетиката, бизнеса и домакинствата

От ляво на дясно – Андрей Михайлов, Ивайло Вълчев, Ива Митева, Радостин Василев, проф. Чорбанов, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *