Последни новини
Начало | Новини | Идиоти посегнаха и на книгите

Идиоти посегнаха и на книгите

РБ “Христо Смирненски” – Плевен и падналите счупени букви от надписа. Снимка – Валя Козовска.

Не е за вярване, че някой ще стреля срещу библиотека. Не за вярване, че това ще стане в Плевен и то срещу Регионалната библиотека. Според официалната информация от МВР, станалото е следното: „Неизвестен на 1 януари 2019 година е произвел изстрели, когато в сградата не е имало посетители. Сигнал за инцидента е постъпил в 00:10 часа. При огледа криминалистите са установили, че са нанесени материални щети на стъклена табела, четири витринни стъкла и стъклопакет на входна врата. Иззети са шест проектила. Уведомен е дежурен прокурор при РП – Плевен. Случаят се изяснява.”

Според неофициалната информация криминалистите и днес правят втори оглед, изземват материали, предполагат, че може да е от пиратки или фойерверки.

А според нас – само идиоти могат да стрелят срещу книгите или да гърмят пиратки до тях. На този, който го е направил /или тези/ – наказанието да е 1 година строг тъмничен затвор и да изчетат всички книги на Достоевски. Като започнат от „Престъпление и наказание”.

Прочетете също

На 4-ти декември православни и католици почитат Света Варвара – покровителка на децата от болести

Св. Варвара, икона. Снимка – интернет. Света Варвара е християнска великомъченица, родена в края на 3 век и починала през 305 или 306 г. …

Един коментар

  1. В тази сграда преди две седмици общинските съветници одобриха желанието на кмета да изтегли ШЕСТ милиона заем. Дали гражданите, които ще връщат парите на банката не са показали отношението си към вожда и старейшините с ШЕСТ изстрела

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *