Иво Джокин – човекът на НАСА край Дунава: Не губете надежда !

ДЖОКИН
Иво Джокин. Снимка – личен архив.

За Иво Джокин ви разказахме в статията «Единственият в България Астро център, който помага на НАСА, е в плевенското село Байкал”/ 27.07.2020 год. Разказахме ви за това как този учител и лектор по света, вдъхновява млади астрономи, Потърсихме го отново, за да разберем как пандемията се отразява на работата му. Но най-вече защото на подобни личности между нас принадлежи бъдещето. Бъдеще, чиито темели се полагат от преподаватели и личности като Иво Джокин.

Ето неговото послание:

„Отиващата си година, за мен като ръководител на  ОЦИДЗИ /Общински център за извънучилищни дейности и занимания по интереси/ с. Байкал, община Долна Митрополия, завършва успешно. Колкото и да звучи странно при условията на Световна пандемия! Може би предизвикателствата и трудностите,  пред които  сме изправени ни  карат да работим още по – упорито. 

Проведохме национални  и местни събития, изпълнихме богата лятна ваканционна програма – Национално Астро парти, Международен Дунавски лагер, наблюдавахме метеорния поток Персеиди.  Проведохме онлайн конкурси за рисунки и фотографии. Наши ученици участваха в международни и национални форуми.

ДЖОКИН 2
Снимка – личен архив на Иво Джокин.

Пандемията ни попречи да реализираме  планираните  пролетни и летни зелени училища и лагери,  програма Еразъм+ в Р Сърбия и първият Международен Leo лагер в село Байкал с деца от цяла Европа.

В личен план  бях лишен от  срещи с приятели и колеги, от пътуванията, от откриването на нови светове и хора.

Мисля, че никой не е спокоен за бъдещето, но вярвам, че ситуацията ще се промени с усилията и отговорността на всички нас като общество.

За Новата 2021 година бих пожелал на всички хора: Бъдете здрави, грижете се за близките си и не губете надежда!“

Прочетете също

Василий

Днес е Банго Васил – „Сурва-сурва година, догодина – пак живо и здраво“

Днес е Банго Васил - „Сурва-сурва година, догодина – пак живо и здраво“ Васильовден или …

3 коментара

 1. Avatar of Галя Кучева
  Галя Кучева

  Страхотен си Иво! Твоята целеустременост и жажда за знания е неповторима! Всички трябва да се учим поне малко от теб! Бъди здрав и успешен!

 2. Avatar of жени

  Страхотно интересна статия ! Това предизвика интереса ми и започнах да чета повече материали от нета … Изключително е конструктивно да се пише за успели българи !Браво – и то в началото на годината !

 3. Avatar of Гергана
  Гергана

  Страхотен човек!Надявам се да има повече такива хора,които да успеят да откъснат подрастващите и младото поколение от смартфоните и да им разкрият необятния свят на науката,да задържи интереса им за дълго време!Жив и здрав да е и нека 2021 бъде още по-успешна!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *