Ивелин Първанов, водач на листата на “Възраждане” в Плевен: АЕЦ „Белене“ е национално богатство, което може да работи 1 век

441457767 7095821473855128 6866520973874913945 n

От ляво надясно: Ивелин Първанов – водач на листата на “Възраждане” в 15 МИР Плевен и Кирил Тодоров – председател на общинската структура на партията. Снимка: “Плевен прес”

Двата реактора в АЕЦ“ Белене“ са национално богатство, което може да работи за енергетиката в продължение на 1 век. Това заяви водачът на листата на “Възраждане” в 15 МИР Плевен Ивелин Първанов днес, 20 май, на пресконференция в местния пресклуб на БТА по повод протестните акции на партията в Белене.

„В сряда заедно с представители на „Възраждане“ отново бяхме там, за да видим кой и защо иска да влиза в стратегически обект. Бяхме шестима народни представители от „Възраждане. Идеен вдъхновител на тези акции е българският народ, който търпя повече от 30 години една несправедливост, която е на път да се узакони с решението на Народното събрание от миналата година.

Прекланям се пред героите, работещи в АЕЦ „Белене“. Втора атомна е шанса на България да си върне индустриалната мощ, която загуби през последните десетилетия.

Недопустимо е суверенна държава, членка на ЕС, сама да унищожава бъдещето си и да допуска представители на други държави да се разпореждат със стратегически обекти и оборудване.“

Първанов опроверга твърденията, че „Възраждане“ е гласувала заедно с определени партии от сглобката и припомни, че по важните стратегически идеи – помощта за Украйна, „подаряването“ на реакторите, подкрепянето на правителството на сглобката – партия „Възраждане“ винаги е гласувала против:

„Ние първи внесохме закона за хазарта. Наша беше идеята за ограничаването на рекламите на хазарт.“

„Ударът срещу нашата енергийна, стопанска, индустриална независимост няма как да бъде простен. Мисля, че българският избирател ще си даде сметка за това и ще гласува правилно на 9 юни“, лаконичен беше Първанов.

„Възраждане“ се явява на изборите на 9 юни с бюлетина №12.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Споделете:

Прочетете също

eniovce

Еньовчето – българската билка за здраве

ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНА БИЛКА С МНОГОБРОЙНИ ЛЕЧЕБНИ СВОЙСТВА Еньовден е празник на лечебните билки. Основната сред тях …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *