Начало | Без категория | Иван Костов и Сергей Станишев са виновни за чумата по свинете

Иван Костов и Сергей Станишев са виновни за чумата по свинете

Това заяви на провелата се днес пресконференция председателят на ПП „АБВ“ – Румен Петков. Според него големите виновници на ниво държавна политика, за бедствието „африканска чума по свинете“ са двамата бивши министър – председатели.
Иван Костов е виновникът за ликвидирането на екарисажите в България, според Румен Петков. По време на неговото управление и с негово съдействие са разтурени не само бившите кооперативни стопанства, но са унищожени и двата големи екарисажа в България. Това е довело до днешната трагедия със загробването на убитите животни.
Сергей Станишев носи вина според Румен Петков, тъй като през 2008 година по програма „ФАР“ са били отпуснати средства за строежа на голям екарисаж в България. Сергей Станишев „проспал“ по думите на Петков, тази възможност и парите били върнати обратно, тъй като нямало инициатива за усвояването им.
Според Румен Петков, заради действията на тези двама министър – председатели отрасълът животновъдство сега е съсипан. А за възстановяването му ще са необходими 30 години най-малко.

Прочетете също

Ремонт на площадите в четири населени места извършва Община Гулянци

През месец август стартираха дейностите по проекта на Община Гулянци „Реконструкция и благоустрояване на площадни …

Един коментар

  1. Спас Гечев

    а не е така бе..ей, земеделският на вътрешният министър който рапортува на финансовият и които се отчита на главният и така до края на мандата.
    Ако тези опции са публично достъпни, с ясни и прозрачни правила и които да се спазват тази възможност не би била пропусната защото от нея има потребност.
    А та дори и съораженията да са “реновирани”, за справка Марио Николов от спонсорите …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *