Иван Демерджиев беше в Плевен

329820708 1946140369059657 37559593069401557 n 1
Иван Демерджиев – служебен министър на вътрешните работи. Снимка – Плевен прес.

Иван Демерджиев, служебен министър на вътрешните работи посети Плевен днес, 7 февруари.

Причината за неговото посещение в Плевен е годишният отчет за дейността на ОД на МВР.

На обсъждането на годишният отчет за работата на МВР-Плевен журналисти не присъстваха.

По повод предстоящите избори на 2 април 2023 година, за 49-то НС служебният министър Иван Демерджиев коментира пред медиите: „Има неврологични точки не само във вашият регион. Такива точки има навсякъде в цяла България. Ние, сме ги установили къде са. Установили сме и причините, установили сме и много от хората замесени в тези практики. Така, че с много засилена оперативна работа ще им противодействаме. Набеляза ли сме мерките, сега отново ги коментираме при всяко посещение на Областните дирекции.

Има една особеност. Криминалният контингент няма тясна специализация. Когато набележиш криминалният контингент и работиш с него по-интензивно по линия на оперативната работа при всички случаи се противодейства включително и при купуването на гласове.

Така, че ние нямаме за цел да изолираме някакъв точно определен криминален контингент, които прави това. Установи се, че едни и същи лица се занимават с наркотрафик, и с незаконна миграция.

Сега се е включил същият този контингент и в купуването на гласове. Ние, сме направили необходимото да го обезпечим, така че да задържим виновните лица.

Съвсем различна е ситуацията при използването на хартиена бюлетина. На миналите избори интереса беше доста вял, сега той ще бъде много по-голям. Набелязали сме местата, хората и районите в които се занимават с тези практики. Работим с тях и с цялото им обкръжение. Навсякъде съм дал указания за съвместната ни работа с местните власти. Заедно с тях трябва да направим планове, по които да бъдат наситени малките населени места, където няма постоянно полиция. Включително такива, като силите на Жандармерията и Главна Дирекция Национална полиция. В момента имаме такъв ресурс и възможност за това.

За съжаление щатовете по места не са достатъчни. Работим и по този въпрос. Да осигурим повече полиция на терен. Важни са тези полицай, които са с униформа между хората. Ние, сме използвали много резерви, защото като говорим за заплати трябва да говорим за всички плащания, и възнаграждения, които получава полицая. Преработихме много от подзаконовите нормативни актове, за да повишим тези плащания. В края на миналата година раздадох и парични награди на всеки един полицай в максималния размер, който е допустим. Такава ще бъде политиката на министерството, поне докато този екип го управлява. Търсим всички резерви и възможности максимално да обезпечим полицаите с по-добро възнаграждение“, добави Иван Демержиев.

Споделете:

Прочетете също

кардиостимулатор 1

Кардиолози в “Сърце и Мозък” имплантираха сложен кардиостимулатор нa 95-годишна пациентка

Виcокотехнологичен кaрдиоcтимулaтор бе имплантиран на 95-годишна пaциенткa, поcтъпилa по cпешноcт c много бaвен cърдечен ритъм …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *