Значителен ръст за ИТН, ДБ, ИСМВ, сочи проучване на Маркет линкс

Партията на Слави Трифонов догонва ГЕРБ в битката за първото място при очакван предсрочен вот. Това оповести социологът Добромир Живко от агенция “Маркет линкс” в националния ефир тази сутрин. Според техни сондажи, проведени в периода 16-23 април, същите политически субекти биха влезли в следващото НС, но конфигурацията може да се измени.

Освен обективната перспектива “Има такъв народ” да е първа политическа сила, се наблюдава ръст в подкрепата и за Демократична България и “Изправи се! Мутри вън!”. Другата партия, участвала в Летния протест през 2020, БСП стабилизира своите позиции. На този етап “столетницата” се отлепва, макар и с малко, от историческото дъно от изборите през месец април.

“В момента обществото е много политизирано, доверието в новия парламент е два пъти по-високо спрямо стария”, коментира социологът Добромир Живков. “Наблюдаваме политически оптимизъм, хората имат усещане, че са представени”, допълни той, като уточни, че данните са отпреди бламирането на заседанието на парламента в сряда.

Прочетете също

Конкурс „Моето приключение край Дунав” организира община Гулянци

гр. Гулянци, център. Снимка – интернет. Община Гулянци, ЦОП гр. Гулянци и МКБППМН организират конкурс …

Един коментар

  1. Ха ха,вервайте си! Надувате спукан балон.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *