Златното момиче на българското карате, Ивет Горанова от Плевен, завоюва олимпийска титла в Токио

Ивет Горанова на върха в Токио. Снимка – Интернет.

Първият български състезател по карате с участие в Олимпийските игри –  плевенчанката Ивет Горанова, завоюва олимпийска титла. След феноменалното си представяне на Летните олимпийски игри в Токио ’2020,  Ивет спечели олимпийското злато.

Ивет Горанова стана олимпийска шампионка в категория до 55 кг в карате дисциплината кумите на игрите в Токио след 5 безапелационни победи от 5 изиграни срещи. На финала свищовската студентка от спец. „Икономика на търговията” победи с 5:1 многократната европейска шампионка Анжелика Терлюга от Украйна.

Златният медал на Ивет е исторически – спортът карате за първи път е представен на Олимпийски игри, а за България е първото златно олимпийско отличие от 2008 г. насам.

Споделете:

Прочетете също

Лена Бориславова: 4 000 лв. на месец получават говорителите на руската пропаганда

Лена Бориславова, началник на кабинета на Кирил Петков. Снимка – стоп кадър Дарик тв. Обществени …

2 Последни коментари

  1. Възмутен

    Добре, може ли някой да ми обясни нещо, защото аз виждам тъжна картинка. 21-годишна студентка от Свищов, всеизвестен център на академизма, както всички го знаем, състезаваща се в нещо много по-близко до бойно изкуство, отколкото до спорт, в което общо взето на състезание отиват трима души, между които се разпределят някакви медали, изведнъж спечелвя някакъв медал на Олимпиада, от която никой не се интересува и срещу която се бори 83% от населението на домакинстващата страна. Хубаво, честито за ЛИЧНИЯ й успех, да й е честита и пенсията, която ще взима от държавата за разлика от мнохо хора, дали живота и здравето си, за да функционира тази държава. Ама защо превръщате тоя фарс в някакъв национален фурор по време на най-безпрецедентната криза – политическа, духовна, икономическа, културна, демографска, която държавата ни изживява? Пир по време на чума. Държачките на микрофони хубаво се редят по дуварите на родното село на „шампионката“ – а що не идат да видят в родното й село защо унищожиха заводите (навремето образцови и едни от най-големите на Балканите), военното училище (половината от което е обрасло в дървета и се разпада), защо половината население остана от пенсионери и алкохолици, а другата – от цигани. Ето затова пропада и държавата, и обществото – критични въпроси няма кой да зададе. Предпочитаме да заровим глава в пясъка и да си мислим колко е хубаво, че „имаме“ (каквото и да значи това „ние“ в случая) медалистка. Национална гордост, направо! За тва, че сме най-бедни, неграмотни, измиращи, застаряващи – дума да няма, не помрачавайте празника. Тъжно, безкрайно тъжно.

  2. Като изключа грубия език, бих се съгласил с някои от тезите на коментиралите. Далеч по-достойно ще е ако политици, кметове и т.н. бяха застанали в този момент зад идеята да има масов спорт за всички деца и юноши. Нацията е болна, тромава и лишена от перспектива. Проблемите ни като народ са много. Нека се зарадваме, поне за час, на успехите на спортистите си. Те полагат много труд, за да ни зарадват и да ни дадат малко повод за гордост като народ. И за Бога, не стреляйте по пианиста! Журналистите само се опитват да не пишат единствено за политическите разправии тази седмица.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.