Начало | Икономика | Зеленогорски за предвидените 15 млрд от ЕК: Идеята “няма да правим реформи, а ще вземем едни пари” няма да стане

Зеленогорски за предвидените 15 млрд от ЕК: Идеята “няма да правим реформи, а ще вземем едни пари” няма да стане

“България трябва по най-бърз начин да направи своя план за възстановяване на българската икономика. Но този план не бива да включва, това което правим в моментa.”

Тези опасения изрази пред медиите в Плевен бившият кмет на града Найден Зеленогорски. По негови думи Европейската комисия отделя средства за зелена икономика, дигитализация на икономиката, за здравеопазване и образование, но при достигане на конкретни цели.

“Идеята “отново няма да правим реформи, отново няма да правим нищо и ще вземем едни пари” този път няма да се състои. Тези пари са обвързани и с върховенството на закона. За съжаление в България отново получихме критики. Имаше много критики по отношение на върховенство на закона, разделението на властите, по отношение на липсата на осъдителни присъди за борба за организира престъпност и пране на пари. Тази активност в момента на контролните и регулаторните органи трябва да бъде на база на категорични доказателства и на база на разработки, които да издържат в съда, защото до момента няма сериозни осъдителни присъди. Това са най-важните критики на Европейската комисия”, заяви Зеленогорски.

Той отправи критики и към неслучилата се реформа в МВР. Найден Зеленорски смята, че 30 процента от служителите в МВР са “чантаджии”, както ги нарича народа, и съвсем малко са хората, които работят на терен. Поради тази причина в българските села няма полицаи, които ежедневно да покриват битката с битовата престъпност.

Председателят на “ДЕН” нарече спорадичните посещения на прокуратурата и МВР по селата “пара в свирката”.

“Трябва методична работа. Трябва във всяко населено място да има полицай, който да стои там 24 маса в денонощието. В противен случаи кметовете и наместниците се превръщат в тези, които трябва да контролират сигурността”.

Накрая той отново се върна към темата за предвидените от ЕК за България 15 милиарда евро. Зеленогорски изрази нуждата за изработване на план до септември-октомври, чрез които ще те ще се получат. Неговото предложение е планът да бъде обсъден и сред неправителствената сфера и експерти от широките обществени кръгове.

“Тези лелеяни 15 млрд евро за 4 години няма да дойдат, за да правим безсмислени проекти и да наливаме пари в съмнителни инфраструктурни проекти. Трябва да се инвестира в хората. Какъв е смисълът да имаш магистрали, пътища и мостове като няма хора, които да минават по тях”

Прочетете също

Активисти на ГЕРБ начело с Мирослав Петров – на протеста в защита на партията

Общинското ръководство на ГЕРБ и активисти, начело с областния управител Мирослав Петров, са взели участие …

Един коментар

  1. Румен Петков

    Тоа па сега бълва и ще бълва само змии и кущери щото вече не е на позиция и пост дето може само да краде и да се гуши.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *