Здравни и социални работници губят работата си ако не се ваксинират

доц. Ангел Кунчев. Снимка – БГНЕС.

Главният държавен санитарен инспектор доц. Ангел Кунчев обяви в сутрешния блок на БНТ, че  ще предложи на здравния министър здравните работници и работещите в социални заведения да попаднат в групите за задължителна ваксинация. Ако не се ваксинират, губят работата си или излизат в неплатен отпуск. Кунчев е съгласен и с идеята да има стимули за ваксинация, но е убеден, че на първо място трябва да бъде самосъзнанието. 

Според него до края на юли ситуацията ще остане спокойна, но след това ще се промени, защото случаите на заразени с коронавирус започват да нарастват. От август може да сеочаква значително повишение на заболяваемостта от индийския вариант на вируса. 

Според Кунчев сега е последната спокойна  седмица. Перспективата пред Европа не е добра, коментира той и допълни, че очаква още държави да влязат в червената зона. В Кипър най-засегнати сега са децата от 8 до 11 години, заяви доц. Кунчев. 

Той не е оптимист за ситуацията у нас – при 16% ваксинирани. Смята че заболелите,  приетите в болници и смъртността ще са по-високи у нас, отколкото в Европа.  

Споделете:

Прочетете също

Шофьор на лек автомобил загина на пътя между селата Българене и Стежерово

Снимка – „Плевен прес“. Водач на автомобил загина след като управлявания от него „Деу Матис“ …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.