За 11-ти път – „Мото Коледа” в Плевен

„ЗАЕДНО МОЖЕМ ПОВЕЧЕ” Е МОТОТО И ТАЗИ ГОДИНА. ЗА ПЪРВИ ПЪТ ИНИЦИАТИВАТА ИМА СВОЕ ГРАФИЧНО ЛОГО.

Едно от атрактивните и зрелищни събития в Плевен ще се проведе за 11-ти път тази година. На 25-ти декември десетки мотористи облечени като дядо Коледа, ще тръгнат в 12:00 ч. от паркинга на Практикер, за да минат покрай защитените социални домове в Плевен и да зарадват обитателите им с коледни подаръци. А после да направят Коледен шпалир през централните улици на Плевен, за да завършат на паркинга пред Общината. Там, който желае, може да се снима с някой дядо Коледа – рокер. А който обича българското хоро, може да се хване на него, защото както винаги финалът на всяко празненство е хорото.

Тази година за първи път инициативата има свое лого – „Заедно можем повече”. И това не е случайно. През тези 11 години мотористите неизменно посвещаваха „Мото Коледата” на деца в неравностойно положение или нуждаещи се от скъпо платени операции или последващи рехабилитации. Събраните от базари или дарения средства, отиваха при нуждаещи се деца и техните родители.

Дарителската кампания тази година започна от 1-ви ноември. Ако в магазина, търговската верига или институция, видите кутия с логото на „Мото Коледа” – „Заедно можем повече” и картинка на дядо Коледа на мотор – дарете каквото можете. Лептата ви ще отиде при дете в нужда и родители, които се измъчват не само от болестта на детето си, но и от липсата на средства за лечение. Помогнете, е призивът на плевенските рокери.

Те са организирали и нещо друго. На 10-ти декември от 18:00 часа в читалище „Съгласие” – Плевен, ще има благотворителен концерт. Участват фолклорни и танцови формации, а подробности за концерта може да видите тук http://Благотворителен концерт за Мото Коледа Плевен. Към тази инициатива се присъединява със свое участие и читалище „Съгласие“, което подкрепя концерта и неговата благородна кауза.

На 15-ти декември от 20:00 ч. е следващата благотворителна инициатива на „Мото Коледа”.  Тя ще бъде в клуб „Дънфис” с рок-парти, за което повече подробности може да намерите тук http://БЛАГОТВОРИТЕЛНО РОК ПАРТИ „МОТО КОЛЕДА“ 2022

На 17-ти и 18-ти декември от 10:00 до 17:00 часа в центъра на Плевен „Мото Коледа”-та ще организира Коледен базар в подкрепа на каузата „Заедно можем повече”. Ще има сувенири, картички и изделия изработени от деца и приятели на инициативата. Ще има забавни изненади за малки и големи. Средствата от мото-коледния базар ще бъдат прибавени към тези, събрани от началото на м. ноември. След което ще бъдат разпределени между нуждаещите се деца и техните семейства.

Кулминацията на тези благотворителни събития ще бъде на 25-ти декември, когато в Плевен ще тръгне шествието с десетки дядо Коледовци, яхнали своите мотори. Така плевенските рокери обединяват усилията си да доставят не само зрелище, но и смисъл в неговото реализиране. А смисълът е да обединиш в името на доброто и състраданието. Да подкрепиш в нужда изпадналият в беда. Защото „заедно можем повече”.

Снимки – „Мото Коледа“

Споделете:

Прочетете също

Кметът на община Гулянци връчи награда на Бранимир Петков

Снимка – община Гулянци. На 8 февруари кметът на община Гулянци Лъчезар Яков е посрещнал …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *