За четвърти пореден парламентарен вот: Красимир Каракачанов застава начело на листата на ВМРО в Плевен

ВМРО има потенциал да върви самостоятелно, смята военният министър

karakachanov
След изборите за Народно събрание през 2013, 2014 и 2017 година, лидерът на ВМРО ще води листата на партията си за четвърти пореден път в 15-МИР Плевен и през 2021 година. През 2014 и 2017 година ВМРО се яви в коалиции – “Патриотичен фронт” и “Обединени патриоти”

На провелата се днес, 6-ти февруари, в плевенския клуб на БТА пресконференция на Красимир Каракачанов, лидерът на ВМРО съобщи, че е номиниран за водач на листата на партията за МИР-Плевен. В компанията на депутата д-р Калин Поповски, военният министър потвърди самостоятелното явяване на ВМРО на предстоящия вот. 

Раздялата с НФСБ той определи като „естествен ход на събитията”, а не като “развод” с партията на Валери Симеонов. Според Каракачанов, в подкрепа на самостоятелно участие са се изказали над 75% от структурите на “войводите” в страната. Шансовете на партията си за влизане в следващото НС той смята за добри, тъй като “ВМРО винаги е изненадвала социлозите”.


Вицепремиерът коментира още поотделното явяване на ВМРО и НФСБ през годините. 


“Ако се върнем назад в последните две години ще видим, че още през 2015 ние се явихме на местните избори самостоятелно на повечето места. 2019 година на евроизборите отново се явихме самостоятелно. Тогава идеята не беше наша. След 2019 година резултатите, които постигнахме на евроизборите и местните избори, показаха, че ВМРО има потенциала да върви по този път.”


Красимир Каракачанов и д-р Поповски смятат, че ВМРО се е опитала да изпълни максимално предизборната си програма при съвместното правителство с ГЕРБ. В собствения си ресор – отбраната, военният министър подчерта възстановяването на ВВВУ “Георги Бенковски” в Долна Митрополия, както и общата модернизация на родната войска. 

Виж още:
Партията на Петър Москов заговори за „патриотична коалиция“ с НФСБ и ВМРО

Споделете:

Прочетете също

433572064 725495719568899 5571196715337761241 n 732x1024 2

Местят “Парада на приказните герои” в Кнежа на 24 април заради лошото време

Местят “Парада на приказните герои” в Кнежа от 23-ти на 24 април заради лошото време. Събитието …

8 Последни коментари

 1. ПОП ГАПОН

  Време е да му бием шута на този измамник! И защо се явява в Плевен този паспортаджия?

  • Георги Василев

   Този човек,който не е плевенчанин направи повече от всички плевенски депутати и министри взети заедно, които май лекичко ни използваха и след това забравиха за Плевен.сега е време ние да забравим за тях.

  • Петолъчката

   Във гр. Плевен се явява заради Христофор Дочев , приватизирал завод за облекла “Мизия”, с 1000 работника.Направи си сметка, 1000 по още 4 във всяко сем. са 4000 гласа. Иначе си изгонен от завода.

   • Харвард

    Агент Иван пропусна да се похвали, че направи паметник на ген. ВАЗОВ с 25 тона бронзови гилзи. Статуите са от 3-4 тона! Къде потънаха останалите 20 тона бронз? В чий джоб?

 2. Никой не иска хамелеона Каракачанов в Плевен! Искат го само назначените лапачи на ясла!

 3. пенсионер

  Какво направиха тези “уж патриоти” за Плевен? Само един паметник върху друг паметник! Срам! Нищо! Кръгла нула! Назначения на десетки неграмотници на високи позиции, липса на елементарна експертиза и пълна излагация!

  • Фалшив болничен

   Ха-ха! Големите патриоти! Много добре ги познаваме! Народът ги ненавижда!

   • Християнин

    Този шопар само излага и компрометира Плевен и жителите му пред цялата държава и пред Европа! Не го избирайте повече! Плевенчани, вие заслужавате по-добри и честни хора да ви представляват!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *