За тежко преболедувалите Ковид – УМБАЛ Плевен осигурява продължаващо лечение

Снимка – пресцентър УМБАЛ, Плевен.

Пациенти, преболедували Ковид 19, може да продължат лечението на последици от вируса в Клиниката по физикална и рехабилитационна медицина в УМБАЛ „Д-р Георги Странски“. Това сподели началникът на клиниката доц. д-р Мая Кръстанова. Информацията е важна, защото голяма част от пациентите, изкарали тежко вируса, имат сериозни последици и не знаят как да ги лекуват. „Разработваме Програма за рехабилитация на хора, прекарали Ковид 19,  след преминаване на острата фаза и отрицателен PCR тест. Обхващаме усложнения от  Ковид 19, засягащи различни системи на организма – дихателна, централна и периферна нервна система, заболяване на опорно-двигателния апарат, за преодоляване на обездвижването, което е сериозна  последица от заболяването“, сподели доц. Кръстанова. На пациентите, провели рехабилитация в клиниката, могат да бъдат оформени документи за балнеолечение(направление за клинична пътека), като това важи не само за пациенти, прекарали Ковид.

Снимка – пресцентър УМБАЛ

Клиниката е след основен ремонт, като разполага с модерна апаратура, а апаратът за ударно-вълнова терапия, обособен в отделен кабинет, е много полезен, защото с това най-ново поколение техника успешно се лекуват различни травми, болки в петите, ошипяване, болки в ахилесовото сухожилие, болки в раменните стави и  лактите, професионални заболявания на опорно-двигателния апарат и на периферната нервна система (вибрационна болест, полиневропатия), заболявания в областта на големите стави. В клиниката работят доказани професионалисти – 4 лекари със специалност, начело с доц. Кръстанова ,  кинезитерапевтът доц. Вачева, екип от рехабилитатори с дългогодишен опит.

Клиниката разполага със сектори „Кинезитерапия“, „Електролечение“, „Светлолечение“, „Термотерапия“(парафин и луга), „Водолечение“ (тангентор), „Лазертерапия“. Към нея функционира стационар за лежащо болни по всички клинични пътеки, свързани с физиотерапията.  Тук e единственият в Плевен и областта, и въобще един от малкото по рода си в Северна България кабинет за електростимулация. Осъществява се рехабилитация на деца с различни заболявания, включително ДЦП, и родова травма на раменния сплит. В клиниката се лекуват пациенти от цяла Северна България.

Споделете:

Прочетете също

Лена Бориславова: 4 000 лв. на месец получават говорителите на руската пропаганда

Лена Бориславова, началник на кабинета на Кирил Петков. Снимка – стоп кадър Дарик тв. Обществени …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.