За седмица засадиха първите 71 нови фиданки по плевенските улици

Fidanci Pleven
71 нови фиданки са засадени на мястото на премахнатите стари дървета в Плевен. Снимка – Пресцентър.

Само за седмица бяха засадени първите 71 нови фиданки на мястото на премахнати стари дървета в Плевен. Колорит на градските улици ще придават видовете японска вишна, шестил, пъстролистен явор, червенолистен явор и кълбовиден явор. Освен естетически качества те имат и устойчивост на вредните емисии във въздуха, плитък централен корен, издръжливи са на сбита почва и подходящи за местния климат. Фиданките са снабдени и с поливна система.

Засаждането, предшествано от разпробиване на корените на отстранените дървета със специализирана техника, започна от началото на парк „Кайлъка” по посока центъра и достигна до ІІ ДКЦ. Нова растителност беше засадена и на ул. „Лозенка”.  В отговор на призива на кмета Георг Спартански за закупуването на новата растителност средства дариха „Малтери Суфле България”, „Чистота” ООД и „Тибор” ЕАД.

Дарителската сметка на Община Плевен продължава да набира средства за същата цел, тъй като засаждането на нови фиданки ще продължи и през следващите подходящи сезони до запълване на местата на всички премахнати дървета по уличната мрежа.

Пресцентър Община Плевен

Споделете:

Прочетете също

2 2 3

Община Плевен осигурява безплатна минерална вода заради високите температури

Община Плевен осигури безплатна минерална вода за жителите и гостите на града в днешния ден, …

Един коментар

  1. Емил Боев

    Това добре и е радващо ,но тези нови видове да не са като старите по 20-30 метра височина .Като е между блоковете във квартал Сторгозия . Садили навремето и не мислили че това е бъдеща джунгла и вместо красота дърветата станали по високи от блоковете .Да не говорим за шумата която пада есенно време и вятърът разстила по улиците и няма събиране цяла зима .

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *