За пръв път – 2-ма председатели на комисии участват в пресконференция по искане на медиа

За пръв път 2-ма председатели на постоянни комисии към ОбС участват в пресконференция по искане на медиа. Това са Пепо Петков – председател на комисията по бюджет и финанси и Дарин Ангелов – председател на комисията по изпълнение на решенията.

И за пръв път това става по искане на медиа. С писмо № 1587/29.01.2019 год. в деловодството на Общински съвет Плевен е внесено искане от страна на журналистката Правда Маринова /сайт „Плевен прес”/, за участие в регулярната петъчна пресконференция освен на председателя на ОбС – Мартин Митев, и на двамата председатели на постоянни комисии: по бюджет и финанси, и по законност и изпълнение на решенията.

Този факт е показателен с две неща: първо – председателите на тези две комисии не отказаха среща с журналисти. Надяваме се примерът им да е заразителен за колегите им. И второ – журналистическите въпроси по парливи проблеми са необходими, важни и полезни. За всички. За плевенските управляващи – за да свикнат с тях. За гражданите – за да получават информация извън официалните прессъобщения. И за журналистите – да си изпълняват мисията.

Началото е положено. Надяваме се да продължи и занапред. В следващ материал ще публикуваме отговорите на тримата общински съветника на зададените от нас въпроси.

Прочетете също

Плевен се присъединява към градовете, в които се събират разделно отпадъци от текстил, дрехи и обувки

Снимка – пресцентър община Плевен. Контейнери за отпадъци от дрехи, текстилни материали и обувки са …

Един коментар

  1. В ОбС-Плевен 6 са председатели на комисии от ГЕРБ, 3 от групата на кмета и 1 на АБВ! Какво да очакваме от така структуриран съвет?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *