За повече любов призовава отец Венци Яков от храм „Св. Троица”

Високо Благоговенство Свещеноиконом Венци Яков. Снимка – Плевен прес.

В навечерието на Великден се срещаме в храм „Св. Троица” – Плевен с отец Венци Яков, който разказа как ще протече великденската служба и отправи своето пожелание по случай празника към всички миряни.

На самия Великден, в събота сутринта, ще има Божествена литургия от 8.00 ч. А вечерта самата служба ще започне в 23.30 ч., и ще бъде пред храма. След това обикаляме църквата, в 12.00 ч. се бият камбаните, казва се „Христос Возкресе” и започва Утринната, която ще бъде пак пред храма. След това за самата Света литургия се влиза вътре и които искат могат да вземат Свето причастие.

За самите служби имаме писмени указания от Негово Високопреосвещенство плевенският митрополит Игнатий. Ще се спазват всички мерки за безопасност, с носене на маски и отстояние между вярващите на 1.5 – 2 м. Ще има дезинфектанти за ръцете. Освен това постоянно се дезинфектират пейките, столовете и пода.

Също така по разпореждане на митрополита сме сложили кутии за дарения, където се събират помощи за борба с Ковид 19. След приключване на всички великденски служби даренията ще бъдат дадени на УМБАЛ „д-р Георги Странски” – Плевен.

Ще има и полицейско присъствие през целия ден. Полицаите ще следят за реда при посещение в храма, да няма струпване на хора.

Искам да пожелая на всички хора да са спокойни, весели и щастливи през тези светли празници. Нека почувстват тази пасхална радост в сърцата си всички християни, всички миряни и съграждани.. Да има повече мир, любов, разбирателство, уважение и смирение между хората. Да има повече любов, защото ако любов няма – нищо няма да има в този свят.

Споделете:

Прочетете също

Тържествено отбелязаха 75-та годишнина на военно формирование 22160 – Плевен

Снимка – Плевен прес. На 2-ри декември от 11:00 ч. на централния площад „Възраждане” в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *