Начало | Култура | За пети път – международен китарен фестивал в Плевен

За пети път – международен китарен фестивал в Плевен

Петър Ралчев – гост на V-я международен китарен фестивал в Плевен

Плевен е домакин на Международния китарен фестивал, който ще продължи до 1-ви декември, В неговото пето издание участват изпълнители от България, Франция, Италия, Хърватска и Япония. Организирани са и 12 майсторски класове. Престижното музикално събитие е дело на НУИ “Панайот Пипков” – Плевен, сдружение „Изкуството до мен“ и Читалище „ЛИК- 1959“. Съорганизатори са община Плевен и читалище „Съгласие“.

Фестивалът включва пет концертни вечери;  международен и национален конкурс в 4 жанрови категории, разделени на възрастови групи; майсторски класове; уъркшопи;  изложение на музикални продукти, представяне на музикални инструменти и лютиери; както и съпътстващи събития: лятна музикална академия, семинар за преподаватели, национално  концертно турне  с носителите на първа награда от трета и четвърта възрастови групи.

Николай Михайлов – художествен директор на фестивала и Росен Балкански – композитор и музикант, и член на УС на Асоциацията на китаристите в България споделиха, че фестивалът има и друга важна цел – да продължи традициите в българската музика и творчество.
Всички фестивални музикални вечери до 1-ви декември започват в 19.00 часа в читалище „Съгласие“.

Фестивалът има и своя интернет страница, на която желаещите могат да намерят подробна информация за фестивалните дни и всички съпътстващи ги инициативи – https://plevenguitarfestival.com/bg/

Прочетете също

Ремонт на площадите в четири населени места извършва Община Гулянци

През месец август стартираха дейностите по проекта на Община Гулянци „Реконструкция и благоустрояване на площадни …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *