За нас

Сайтът „Плевенпрес“ е електронна медия, която има за цел да изпълнява основната роля на журналистиката – коректив на властта! Да следва завета на журналисти като Йосиф Хербст, Георги Тамбуев, Христо Ботев, Стефан Продев, за които истината и човеколюбието стоят над личните и политически страсти. Далече сме от тяхното огнено перо, но следваме примера им /докато можем/.

„Плевен прес” е собственост на фондация „Спирит Плевен”, регистрирана по ЗЮЛ с ИД № 205911475 и адрес на управление: гр. Плевен, ул. „Антим I” № 19.

„Плевенпрес“ е независим сайт с критична позиция към властта, която и да е тя. Както и единственият  с авторски публицистични материали и анализи в различни области на обществено – политическия живот в регион Плевен и страната.

Появил се на 12.04.2017 година в световната интернет мрежа, сайтът бележи постоянен ръст на читателската си аудитория в страната и чужбина. Месечно генерира над 50 000 читателски посещения. Топ градовете по посещения са София, Плевен, В. Търново, Пловдив, Варна, Бургас, Враца, Ст. Загора, Русе, Ловеч. В чужбина най-много читатели „Плевен прес” има в САЩ, следвани от Германия, Англия, Испания, Италия, Гърция.

Сайтът спазва изискванията на Етичния кодекс на българските журналисти и изискванията на ЕС относно медийната регулация. Адаптиран е към всички мобилни устройства.

Поддържа своя едноименна фейсбук страница и участва в различни фейсбук групи по региони и интереси.

Редакционен екип:

Правда Маринова – главен редактор
тел: 087 7050 277
e-mail: plevenpress@plevenpress.com,  agora@mail.bg

Тихомир Илчев – репортер
Тел.: 089 4089 445
e-mail: plevenpress@plevenpress.com

Румен Пъшев – IT специалист
Тел.: 088 790 66 99
e-mail: plevenpress@plevenpress.com

Адрес на редакцията:
Плевен, ул. Димитър Константинов 23 /срещу бившия Куклен театър/, ет. 3, офис 212

Споделете: